Antena 3 CNN Politică Ce spune Liviu Dragnea despre un eventual blocaj pe numirea directorului SIE

Ce spune Liviu Dragnea despre un eventual blocaj pe numirea directorului SIE

o_1ba4vcied1eve1fug1se0lpo9mkd.jpg
Foto: Agerpres
01 Mar 2017   •   15:03

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că speră să nu se ajungă la un blocaj cu şeful statului în privinţa numirii directorului Serviciului de Informaţii Externe, subliniind că preşedintele Iohannis trebuie să iniţieze o discuţie pe această temă. 

"Eu sper să nu ajungem la blocaj. În situaţii de genul acesta, aşa se lucrează în toate ţările civilizate: cine trebuie să facă o propunere trebuie să aibă o discuţie cu cine aprobă ca să nu jucăm tenis", a spus Liviu Dragnea, la Parlament, întrebat dacă se poate ajunge la un blocaj pe numirea directorului SIE, potrivit Agerpres.

El a subliniat că de la preşedinte trebuie să vină iniţiativa unei astfel de discuţii. "Cred că preşedintele trebuie să iniţieze o astfel de discuţie şi, dacă iniţiază, sigur că discutăm. Cum decide preşedintele. E preşedintele României şi de acolo trebuie să vină şi iniţiativa şi locul şi modalitatea", a adăugat Dragnea. 

Întrebat de ce Parlamentul nu a vacantat locul lui Mihai-Răzvan Ungureanu de la conducerea SIE, Dragnea a spus că s-a decis ca toate restanţele de la plenul reunit să fie rezolvate, printre care şi aceasta. 

"Am întrebat şi eu (de ce nu s-a vacantat locul lui Mihai Răzvan Ungureanu - n.r.), a fost lăsat anul trecut, acest proiect de hotărâre nu a fost pe ordinea de zi a Birourilor reunite. A fost activitatea din Parlament de la începutul anului cu bugetul, cu moţiunea şi, împreună cu dl Tăriceanu, am hotărât zilele trecute şi cu colegii noştri să facem o evidenţă a tuturor restanţelor din Birourile permanente reunite care să intre în plen, printre altele am descoperit şi acest proiect", a explicat Dragnea. 

Liviu Dragnea a mai spus că îşi asumă "scăparea" că acest proiect de hotărâre nu a fost pe ordinea de zi a plenului comun de miercuri.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close