Antena 3 CNN Politică Ce spune Corina Creţu despre numirea lui Victor Negrescu la CE: „Sper să fie fără atacurile interne la care eu am fost supusă"

Ce spune Corina Creţu despre numirea lui Victor Negrescu la CE: „Sper să fie fără atacurile interne la care eu am fost supusă"

corina cretu
Corina Creţu, fost europarlamentar şi comisar european. Sursa foto: Facebook Corina Creţu
de Claudia Popovici    |    22 Aug 2024   •   18:28

Fostul europarlamentar şi comisar european Corina Creţu şi-a exprimat speranţa, joi, ca numirea lui Victor Negrescu în funcţia de comisar european să se desfăşoare lin, fără atacurile interne şi internaţionale la care ea a fost supusă în anul 2014, afirmând altfel s-ar face rău întregii ţări, şi i-a urat succes fostului ei coleg în demersul de a deveni comisar european din partea României, notează Agerpres. 

"În urma declaraţiilor de azi ale prim-ministrului, dl. Marcel Ciolacu, doresc să îi urez succes fostului meu coleg Victor Negrescu în drumul său de a deveni Comisar European din partea României. Cu Victor Negrescu am fost colegi în Parlamentul European, am colaborat foarte bine, apoi pe vremea când ocupam funcţia de comisar, iar Victor era ministru pentru afaceri europene, am redevenit colegi apoi din 2019 şi până în vară, lucrând împreună în Comisia pentru Control Bugetar.

M-a bucurat mult faptul că, după 10 ani de când am fost aleasă vicepreşedinte al Parlamentului European, un român, Victor Negrescu, a redobândit din nou această funcţie pentru Grupul Social-Democrat (SD). În contextul dezbaterilor din ultimele zile, doresc să precizez că, în 2014, Serviciile Juridice ale Comisiei Europene au stabilit clar faptul ca este atributul exclusiv al Primului-Ministru de a desemna numele Comisarului, după cum este atributul exclusiv al Preşedintei Comisiei Europene de a alege portofoliul acordat fiecărei ţări în parte (...).

Sper sincer ca numirea lui Victor Negrescu să se desfăşoare lin, fără atacurile interne şi internaţionale la care eu am fost supusă în 2014, în perioada nominalizării mele în funcţia de Comisar European de către prim-ministrul de atunci, Victor Ponta, căruia îi mulţumesc pentru încredere (...). Sper sincer ca acest lucru să nu se mai repete, în ciuda campaniei electorale care se apropie, pentru că nu ar face decât rău ţării", a arătat, joi, Corina Creţu pe Facebook.

Corina Creţu a salutat, de asemenea, şi acordul între premierul Marcel Ciolacu şi preşedinta Comisiei Europene privind relansarea unui nou plan de investiţii, "de care România are atâta nevoie".

Cât despre activitatea sa de Comisar European pentru Politică Regională, Corina Creţu a spus că este mândră, fiind a aprobat toate proiectele pe care le-a depus România în perioada 2014-2019, în valoare de peste 7 miliarde de euro.

"În plus, am aprobat proiectele retrospective şi am preluat pe fonduri europene toate creditele pe care le avea România la acea dată, degrevând bugetul naţional de această povară. Astfel, în perioada în care am ocupat funcţia de Comisar European, România a încasat fonduri europene de peste 12 miliarde de euro doar din politica regională, de care am fost responsabilă, lucru care se vede în fiecare localitate şi în viaţa fiecărui cetăţean", a mai arătat Corina Creţu.

Propunerea României pentru funcția de comisar european este Victor Negrescu. Ciolacu: Voi avea o discuție și cu președintele Iohannis

„Am mers cu un nume, el este actualul vicepreședinte al PE domnul Victor Negrescu. Normal că mi-am făcut și un calendar, eu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea Guvernului. Acest atribut este al prim-ministrului, dar voi avea o discuție cu domnul Nicolae Ciucă. Voi avea o discuție și cu președintele României. E normal să ne coordonăm aceste negocieri. Cel mai important în acest moment este de a avea o negociere foarte bună pentru România și pentru un portofoliu cât mai relevant în cadrul Comisiei Europene”, a declarat premierul Ciolacu.

„Am avut discuții cu președintele de mai multe ori. Pe tema comisarului european a rămas că vom avea o discuție după discuția cu doamna președintă a Comisiei. Dar și cu domnul Ciucă am avut o discuție înainte de postarea sa pe Facebook”, a mai spus Ciolacu.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close