Antena 3 CNN Politică Ce semnifică, de fapt, gestul politicienilor de deschidere largă a mâinilor, atunci când vorbesc în fața publicului

Ce semnifică, de fapt, gestul politicienilor de deschidere largă a mâinilor, atunci când vorbesc în fața publicului

politician gesturi declaratii maini
Ce semnifică, de fapt, gestul politicienilor de deschidere largă a mâinilor. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    29 Sep 2024   •   12:00

Politicienii folosesc adesea gesturi și limbaj non-verbal care îi ajută să-și creeze o imagine pozitivă și să atragă susținători.

Teodora Mețiu, trainer și speaker motivațional, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN ce vor să transmită politicienii în momentul în care vorbesc și deschid larg mâinile către public. 

”Există o mulțime de studii, și tocmai de aceea îi vezi pe politicieni folosind gestul de deschidere largă a mâinilor. Cu cât publicul are în față un personaj care are o astfel de deschidere, cu atât va empatiza mai ușor cu el.

Ce înseamnă deschiderea mâinilor? Este vorba despre unghiul dintre mâini și corp, care ar trebui să fie cât mai mare. Deși, pe cameră, deschiderea largă a mâinilor poate părea ciudată, există studii care sugerează că, în fața camerei, mâinile nu ar trebui ridicate mai sus de nivelul pieptului. Însă atunci când ești în mijlocul unei mulțimi, cu cât anvergura mâinilor este mai mare, cu atât publicul te va percepe ca fiind mai deschis, empatic și iubitor. Și, mai ales, onest.

Oamenii rețin doar șapte la sută din ceea ce spunem pe TV, dar vor reține starea pe care le-o transmitem. Cum s-au simțit în momentul în care ne-au privit. Dacă le oferim amuzament, avem mai multe șanse să obținem o audiență mare, dar dacă îi criticăm sau îi punem la punct, nu le va plăcea și vor schimba canalul. Deci starea pe care o transmitem este cea care dictează dacă publicul va continua să ne asculte sau nu”, a explicat Teodora Mețiu în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close