Antena 3 CNN Politică Ce ar face Băsescu dacă ar pierde majoritatea în Parlament

Ce ar face Băsescu dacă ar pierde majoritatea în Parlament

Ce ar face Băsescu dacă ar pierde majoritatea în Parlament
Foto: Mediafax
24 Mar 2011   •   08:58

Premier independent - aceasta este soluţia pe care urmează să o propună preşedintele Traian Băsescu clasei politice, în situaţia în care se pierde majoritatea în Parlament, a declarat şeful statului, miercuri seară, într-o emisiune televizată, potrivit Mediafax.

"Dacă se pierde majoritatea, care credeţi că este soluţia? Am văzut azi (miercuri - n.r.) în Senat lipsă de interes, absenţă. Poate se pierde majoritatea foarte curând sau poate s-a şi pierdut şi, atunci, ce soluţie pot să propun clasei politice? Un premier independent", a declarat Traian Băsescu.

Totuşi, şeful statului nu este convins că această propunere va fi acceptată de clasa politică, el invocând aici lipsa maturităţii şi a solidarităţii acesteia.

Referitor la ipoteza unui premier independent, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze că prim-ministrul Emil Boc nu se află la finalul carierei în fruntea Guvernului, dar se constată pierderea majorităţii la Senat, existând pericolul ca acelaşi lucru să se întâmple şi la Camera Deputaţilor.

Senatorul PC Dan Voiculescu a declarat, miercuri, că după aderarea senatorului Vasile Nistor la Partidul Conservator şi la grupul parlamentar PNL+PC, Guvernul a pierdut, de facto, majoritatea în Senat.

Surse din PDL vorbeau, în februarie, de posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă susţinută de şeful statului fiind numirea unui premier independent. În acest context, presa a vehiculat mai multe nume, precum Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa sau Călin Georgescu.

×
Subiecte în articol: premier Emil Boc majoritate parlament
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close