De la preluarea mandatului şi până în prezent, deputaţii şi senatorii au muncit, în total, 59 de zile, cea mai aglomerată fiind luna mai, cu 12 zile lucrate. Asta în condiţiile în care un parlamentar primeşte lunar, indiferent că vine la muncă sau nu, indemnizaţie care poate ajunge şi până la 16.000 de lei, precum şi bani de cazare şi de benzină, scrie adevarul.ro.
De la preluarea mandatului, odată cu alegerile legislative din 11 decembrie 2016, deputaţii şi senatorii s-au pus, teoretic, pe treabă. Dornici să se apuce cât mai repede de muncă, aleşii nu au mai aşteptat începerea primei sesiunii ordinare de lucru, care începe în luna februarie şi se termină în iunie, şi s-au întâlnit încă din ianuarie.
Astfel, au fost organizate cinci sesiuni extraordinare, de-a lungul cărora Parlamentul a acordat votul de încredere Guvernului Grindeanu, s-au ales şi votat membrii în comisiile de specialitate din fiecare cameră, precum şi din cele comune, s-au aprobat bugetele pentru fiecare Cameră în parte şi s-a votat legea de abilitare a guvernului de a emite ordonanţe, având în vedere că Parlamentul se afla în vacanţă.