Antena 3 CNN Politică Cătălin Voicu: Mă supun deciziei PSD. DNA este vinovat de apariţia dosarelor în presă. Lui Orban i-am dat doar sfaturi

Cătălin Voicu: Mă supun deciziei PSD. DNA este vinovat de apariţia dosarelor în presă. Lui Orban i-am dat doar sfaturi

Cătălin Voicu: Mă supun deciziei PSD. DNA este vinovat de apariţia dosarelor în presă. Lui Orban i-am dat doar sfaturi
20 Mar 2010   •   17:10

Imediat după aflarea veştii că va fi suspendat din PSD, senatorul Cătălin Voicu a declarat, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că se supune deciziei lui Victor Ponta pentru că nu se simte cu nimic vinovat.

?Nu comentez nicicum, mai ales că domnul Ponta, fiind de formaţie jurist ca şi subsemnatul, cred că a luat o decizie datorită linşajului mediatic la care este expus subsemnatul şi, implicit, partidul meu. Cred că a procedat foarte întelept pentru a scoate partidul din această poveste care serveşte cuiva?, a declarat Voicu.

?Partidul Social Democarat poate să ia orice decizie doreşte. Eu mă supun ei pentru că nu mă simt cu nimic vinovat?, a mai spus senatorul PSD.

Voicu: I-am dat sfaturi lui Orban în legătură cu accidentul în care a fost implicat

Acesta a ţinut să precizeze că, dincolo de celelalte nume vehiculate în cazul stenogramelor, nu a făcut niciodată nicio apreciere la adresa lui Ludovic Orban sau vreo intervenţie pentru acesta, aşa cum se lasă de înţeles în dosar.

?A fost vorba despre nişte sfaturi pe care i le-am dat (lui Ludovic Orban - n.r.) pe telefon, la vremea respectivă. Lui Ludovic Orban, la telefon, i-am spus de la început la vremea respectivă că nu are de ce să îşi dea demisia, fiind profund ilegal că se pune presiune de către Parchet pentru a fi audiat cu forţa tatăl fetei aceleia, despre care se zicea că el ar fi accidentat-o. Şi s-a constatat, în final, că nu a fost vorba de un accident?, a explicat Cătălin Voicu.

Senatorul PSD a mai spus că nu i s-a pus la dispoziţie nici un fel de informaţie din dosarul în care este cercetat de către DNA.

?Nu mi s-a pus la dispoziţie nimic. Eu am aflat de interceptări şi de înregistrările ambientale din presă?, a declarat Voicu.

Voicu: În mod cert, cei de la Parchet sunt vinovaţi de apariţia dosarelor în presă

Întrebat de unde crede că au apărut în presă stenogramele, Voicu a fost foarte clar, indicând drept vinovat DNA-ul.

?Nici într-un caz nu sunt date de colegii mei de la Senat. Cert. Din două motive: pentru că nu aveau timpul material să o facă şi toate xerocopiile sunt dintr-un alt material care nu a parvenit Senatului. Ale Senatului erau capsate. Am auzit explicaţiile membrilor Comisiei, care sunt foarte pertinente. Ceea ce înseamnă că ele au fost xeroxate de o altă mână, la o altă lucrare. Există doar două posibilităţi, de la Parchet sau de la Ministerul de Justiţie. În mod cert, au fost cei de la Parchet?, a declarat senatorul PSD Cătălin Voicu.

Cel puţin 13 nume de politicieni, oameni de afaceri şi magistraţi au ieşit la iveală din transcrierile unor înregistrări făcute de DNA în cazul Cătălin Voicu. Procurorii DNA susţin că senatorul PSD avea relaţii cu judecători, procurori şi ofiţeri de poliţie cu funcţii de conducere, cu demnitari sau lideri politici.

Documentele transmise Senatului conţin stenograme ale unor discuţii în care Voicu invocă intervenţiile sale în aceste cazuri. În dosarul anchetatorilor se arată că Voicu "şi-a stabilit un cerc relaţional format din numeroşi judecători, procurori şi ofiţeri de poliţie, care ocupau funcţii de conducere, de care s-a folosit pentru a obţine avantaje personale".

Voicu va fi audiat marţi de Comisia juridică în acest caz.

Antena3.ro


×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close