În 2005, Cătălin Baba, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj, solicita o derogare de medie, astfel încât să fie acceptate unele candidaturi pentru câteva posturi în facultate. Printre aceste persoane se afla şi viitoarea sa soţie Alina Cherecheş. De asemenea, Baba intervenea şi pentru un anume Paul Zai, nepotul unui profesor pe care l-a sprijinit să obţină ilegal un post, unde mai apoi soţia sa şi-a făcut doctoratul primind note maxime. La vremea respectivă, Baba a fost acuzat de nepotism şi de trafic de influenţă.
Jurnalul Naţional scrie că Alina Cherecheş, ajunsă doamna Baba, dar şi Paul Zai au devenit în acelaşi timp şi studenţi ai Universităţii "Babeş Bolyai". Aceştia sunt, începând din toamna anului 2006, studenţi în anul III, la zi, la Facultatea de Administraţie Publică a Universităţii "Babeş Bolyai" filiala Satu Mare. Adică, chiar la facultatea al cărei decan este şeful Cancelariei primului-ministru, Cătălin Baba.
Colegii celor doi studenţi eminenţi spun că nu i-au văzut în cei trei ani de studii, nici la cursuri şi nici la examene, dar ambii au zece pe linie. Studenţii afirmă că, în primii doi ani de studii, cei doi au luat şi bursă, însă în acest an nu au mai depus cerere.
Lipsa celor doi de la examene are însă o explicaţie: decanul Cătălin Baba şi-a dat acceptul ca unele examene să le fie echivalate cu cele suţinute la prima facultate privată. Catalogul pentru examene şi verificări arată că Alina Cherecheş şi Paul Zai sunt singurii care se află în această situaţie. Mai mult, amândoi au terminat cealaltă facultate cu nota 7, dar echivalarea examenelor le-a fost făcută de Cătălin Baba cu nota 10.
Şi tot legat de consilierii lui Emil Boc, presa de luni scrie că premierul şi-a mai adus un om de la Cluj. Premierul Boc l-a numit pe post de consilier personal pe finanţistul Andrei Haas care, până de curând, a ocupat funcţia de director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj.
Antena 3