Antena 3 CNN Politică Lasconi îl acuză pe Iohannis de „aroganță” pentru deplasările cu avionul privat de lux: „Ar fi trebuit să-l tragă de urechi Ciolacu”

Lasconi îl acuză pe Iohannis de „aroganță” pentru deplasările cu avionul privat de lux: „Ar fi trebuit să-l tragă de urechi Ciolacu”

elena lasconi antena 3
Lasconi spune despre actualul și foștii președinți ai țării că, atunci când au preluat funcția, „parcă erau într-o colivie de aur”.
de Andreea Ştefan    |    23 Sep 2024   •   23:46

Candidatul USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, a declarat luni seară, în cadrul unui interviu acordat lui Mihai Gâdea, că dacă va fi președinte va „deschide porțile Cotroceniului”. Aceasta l-a acuzat pe Klaus Iohannis de „aroganță” pentru deplasările în străinătate făcute cu avionul privat de lux și spune că ar trebui să dea socoteală în Parlament pentru cheltuielile foarte mari, iar premierul Marcel Ciolacu „ar fi trebuit să-l tragă de urechi”. „Mi-aș dori ca românii să se mândrească cu președintele lor”, a spus Lasconi.

Aceasta spune despre actualul și foștii președinți ai țării că, atunci când au preluat funcția, „parcă erau într-o colivie de aur”. Ea spune că va primi presa la Palatul Cotroceni oricând, „nu doar pentru declarații”.

„Încă un lucru care nu mi-a plăcut la președinți, la niciunul dintre ei, este acela că, atunci când au devenit președinți, parcă erau în într-o colivie de aur și nimeni nu se mai atingea de ei. Pe mine o să mă vedeți și la piață. O să deschid porțile Cotroceniului pentru presă, nu doar la declarații”, a spus Elena Lasconi.

Aceasta îl acuză pe Iohannis de „aroganță” pentru deplasările cu avionul privat de lux făcute pe banii statului și spune că ar trebui ca actualul președinte „să dea socoteală în Parlament”.

„(n-r. - Klaus Iohannis) n-a fost nici în Parlament în ultimul mandat, nu a fost nici în Guvern în ultimul mandat. Ar fi trebuit să-l tragă de urechi domnul Ciolacu. Dar de ce să-l tragă de urechi când i-a dat bani pentru deplasările de lux cu avionul de lux? Ar fi trebuit să dea socoteală în Parlament, să spună, nu să zică că e la secret, că-i secret de stat câți bani a cheltuit Iohannis în deplasările în străinătate. Nu, nu este ok. Mi se pare o mare aroganță și o mare jignire pentru români”, a mai spus candidata USR la alegerile prezidențiale.

„Mi-aș dori ca românii să se mândrească cu președintele lor. Mi-aș dori asta. (...) Și, dacă e să mă întrebați un lucru, în al 2-lea mandat știți ce mi-aș dori? Să nu mai știe nimeni cine este președintele. Adică să nu se vorbească despre președintele României, ca lucrurile atât de bine să meargă în țară și nimeni să nu mai știe cine e prim-ministru, cine e ministru. Adică să meargă lucrurile bine și tu să nu știi cine sunt ăia, pentru că ei chiar lucrează pentru țară. Întotdeauna am spus îmi doresc un stat pentru popor și nu un popor pentru stat cum e acuma”, a mai spus Lasconi.

Elena Lasconi consideră că președintele României trebuie să fie un model.

„Tu, român, ești important în țara asta, tu ești ăla care plătești taxe și impozite, tu meriți respect. Respectul este foarte important într-o instituție. (...) Lucrurile trebuie să se schimbe, iar președintele trebuie să fie un model. E adevărat, președintele trebuie să respecte Constituția. Președintele se ocupă cu politica externă, apărare ș.a.m.d., dar are un rol mult mai important, unul despre care nu scrie în Constituție și e de natură morală. Tu trebuie să dai un exemplu prin felul tău de a fi, de a uni cetățenii acestei țări în primul rând și de a da un exemplu și instituțiilor statului care acum își fac de cap prin felul prin care lucrezi tu”, a mai explicat Elena Lasconi într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close