Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii să găsească soluții pentru pensiile nevăzătorilor și ale minerilor: „Voi rezolva această problemă”

Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii să găsească soluții pentru pensiile nevăzătorilor și ale minerilor: „Voi rezolva această problemă”

marcel ciolacu fata in fata cu mihai gadea
Mihai Gâdea, interviu exclusiv cu Marcel Ciolacu / sursă foto: Antena 3 CNN
de Roxana Mihăiescu    |    10 Sep 2024   •   23:32

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, liderul PSD și candidatul la alegerile prezidențiale, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat lui Mihai Gâdea, despre noua lege a pensiilor și anunţă că i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, să găsească soluţii pentru nevăzători şi pentru mineri.

Premierul Marcel Ciolacu a mai explicat că principala prioritate a legii pensiilor este să aducă mai multă corectitudine.

Întrebat de Mihai Gâdea despre erorile de la recalculare, Marcel Ciolacu  a subliniat că acestea sunt sub 0,01%.

„Au fost aproximativ 25.000 de solicitări și comunicarea a fost foarte slabă. Aproximativ 95% din pensionari, adică 3,8 milioane de români, au primit pensii mărite, cu o creștere medie de 650 de lei. Mai mult, dacă ai avut un serviciu de bază, dar ai lucrat și în altă parte, unde ți se opreau contribuții, este pentru prima dată când poți aduce dovezi pentru a primi ce ți se cuvine.

Nicio pensie nu va scădea. Nu poți corecta o nedreptate comițând alta. Dacă, de exemplu, minerilor li s-a constatat că meritau mai puțin, se face pe baza contribuției. E o diferență între a lucra în mină în Anglia și în România, cu tehnologia lui Ceaușescu. De la acest principiu am plecat. Sub nicio formă nicio pensie nu va scădea. A fost o încercare de manipulare din partea USR, care a inclus în PNRR că pensiile nu pot fi mărite până în 2050”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul interviului. 

Ciolacu: „Este exclus ca cineva să ia banii înapoi de la oameni”

Totodată, premierul a mai precizat că va avea o întâlnire cu minerii și persoanele nevăzătoare pentru a discuta pe legea pensiilor. 

„Am avut întâlnire cu persoanele cu dizabilităţi, am înţeles, am pus-o pe ministra Muncii să-mi găsească soluţiile, normal că o să le comunic împreună cu Comisia şi voi rezolva această problemă. Am întâlnire, vineri, şi cu reprezentanţii minerilor.

Toți își doresc ca în zonele sensibile, cum sunt pensiile, să nu fie afectate. Este exclus ca cineva să ia banii înapoi de la oameni. Am o problemă cu persoanele cu handicap și veteranii, dar se va rezolva, oricum legea va intra în aplicare de la 1 ianuarie. Vom discuta dacă sunt persoane care ies la pensie până la 1 ianuarie, cum îi prindem în sistem. 

Ei își fac treaba, de aceea sunt plătiți. Am avut 4-5 întâlniri cu ei, fac niște recomandări. Dar din ce observ eu: când am venit cu ajutoare de stat, plafoane la alimentele de bază și la energie, am preluat o inflație cu două cifre, 15%, iar acum este 5,5% și cred că în câteva zile va fi 5,1%“, a mai declarat Ciolacu, în cadrul interviului acordat lui Mihai Gâdea.

Antena 3 CNN a difuzat, marți seara, al doilea interviu realizat de Mihai Gâdea, din seria Caravana Antena 3 CNN, în care sunt prezentanți toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale. Interviurile vor fi difuzate în fiecare seară, la Sinteza Zilei, de la ora 21.00.

×
Citește mai multe din Sinteza zilei
» Vezi toate știrile din Sinteza zilei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close