Antena 3 CNN Politică Caravana Antena 3 CNN, la Scornicești. Ce vor de la viitorul președinte românii din orașul natal al lui Ceaușescu

Caravana Antena 3 CNN, la Scornicești. Ce vor de la viitorul președinte românii din orașul natal al lui Ceaușescu

casa nicolae ceausescu scornicesti
Despre Klaus Iohannis, oamenii din Scornicești spun că „a dărâmat în loc să construiască”. Sursă foto: Captură video Antena 3 CNN
de Mirela Voicu    |    24 Oct 2024   •   21:00

Caravana „Antena 3 CNN e aici” a ajuns la Scornicești, orașul natal al lui Nicolae Ceaușescu. Mirela Voicu a stat de vorbă cu românii și i-a întrebat ce vor de la viitorul președinte al României, iar ei au spus: „Să facă tot ce n-au făcut ceilalți”. Unii dintre ei spun că trebuie să se creeze mai multe locuri de muncă pentru ca tinerii să nu mai plece în străinătate, alții spun că trebuie să se investească și în domenii precum sportul. Despre Klaus Iohannis, oamenii din Scornicești spun că „a dărâmat în loc să construiască”.

Pe vremea lui Ceaușescu, oamenii din Scornicești nu au suferit de foame sau de frig. Ceaușescu venea de câteva ori pe an la casa părintească și era primit de șoimi ai patriei și de pionieri. Sorin a fost unul dintre ei. El trebuia să-i dea tovarășei flori și să spună: „La mulți ani, iubiți conducători”. A spus doar la mulți ani și i-a fost frică să nu i se întâmple ceva. Acum, Sorin este asistent medical la Munchen.

Mirela Voicu, jurnalist Antena 3 CNN: Cum e viața în Scornicești în ultimii 5 ani?

Sorin: Pot să spun că lucrurile au evoluat destul de bine. S-au finalizat multe proiecte cum ar fi canalizare, gaze, rețea de apă, lucrurile merg foarte bine și sunt multe proiecte în derulare.

La alegeri, Sorin a spus că va vota cu Marcel Ciolacu și cu PSD.

Mirela Voicu, jurnalist Antena 3 CNN: Dacă Nicolae Ceaușescu, pe care tu l-ai cunoscut personal, ar intra în turul 2 cu Marcel Ciolacu, pe cine ai vota?

Sorin: Lucrurile s-au schimbat în ultimii ani și nu cred că aș mai vota cu Nicolae Ceaușescu. Aș vota sigur cu Marcel Ciolacu.

Sorin spune că experianța pe care a acumulat-o la spitalul din Munchen l-a ajutat foarte mult și intenționează să se întoarcă acasă definitiv. 

Stadionul din Scornicești nu a mai fost renovat de la inaugurarea din 1988

Stadionul din Scornicești a fost inaugurat în 1988. Toți marii fotbaliști ai României au jucat la FC Scornicești. În afară de gazon, la stadion, nimeni de atâția ani nu a mai făcut nimic. Politicienii nu au avut bani pentru asta.

Robert este președintele clubului de 15 ani. A fost un susținător al PNL mulți ani, dar pentru că a fost dezamăgit, acum și-a schimbat opțiunea. Primarul din Scornicești și președintele CJ Olt i-au promis lui Robert că vor investi în modernizarea stadionului. 

Robert: Dacă fiecare conducător al orașului ar fi făcut ceva în 36 de ani, renova câte o porțiune din el, acum era stabil. Nu stau să judec, să-i critic, dar cred că nu i-a interesat. 

Mirela Voicu l-a provocat pe Robert la un meci. Au fost două lovituri de la 11 m și două întrebări la care Robert a trebuit să răspundă.

Mirela Voicu, jurnalist Antena 3 CNN: Ce-ți dorești tu de la viitorul președinte și de la Parlament?

Robert: Prima dorință cred că ar fi să fie cu adevărat român, să fie cu adevărat patriot, să-și iubească poporul, să facă tot ce e mai bine ca românii să trăiască mai bine.

Mirela Voicu, jurnalist Antena 3 CNN: A doua dorință?

Robert: Fiind implicat în sport, îmi doresc să facă mai mult pentru sport pentru toate sporturile românești nu numai fotbal pentru că sportul reprezintă viitorul acestei țări.

Robert a acceptat și o lovitură de pedeapsă.

Mirela Voicu, jurnalist Antena 3 CNN: Dacă te dezamăgește PSD și Marcel Ciolacu, trebuie să-ți dai singur lovitura de pedeapsă?

Robert: Da, dar sper să nu mă dezamăgească.

Ion, un alt localnic din Scornicești spune că lipsurile din orașul său sunt la fel cu cele din toată țara. Mulți dintre tineri, spune el, au plecat în străinătate.

Întrebat cu cine va vota la prezidențiale, Ion a spus: „Cu Marcel Ciolacu, că altul... n-ai cu cine. Eu n-am încredere nici în Simion, cu toate că vine, face case. Marcel Ciolacu cel puțin iese. Și știm bine ce a fost înainte cu pandemia, că dacă nu venea PSD la guvernare, era o problemă”.

Despre Klaus Iohannis, Ion spune că „a dărâmat în loc să construiască” și nu a făcut nimic pe timpul celor două mandate.

De la Marcel Ciolacu, el spune că așteaptă „să facă ce n-au făcut ceilalți. Să facă locuri de muncă în țară, tineretul să nu mai plece. Să le asigure locuințe gratuit. Să țină la țara asta, că e păcat”.

×
Parteneri
x close