Antena 3 CNN Politică Caravana Antena 3 CNN, în Timișoara. Cu cine vor să voteze la prezidențiale: PNL are o „piatră de moară” - pe Iohannis

Caravana Antena 3 CNN, în Timișoara. Cu cine vor să voteze la prezidențiale: PNL are o „piatră de moară” - pe Iohannis

caravana antena 3 cnn timisoara
O femeie spune că i-ar plăcea ca pe viitorul președinte al țării să îl poată privi cu respect. Sursă foto: Captură video Antena 3 CNN
de A.S.    |    22 Oct 2024   •   19:17

Caravana „Antena 3 CNN e aici” a ajuns în Timişoara, oraşul unde acum 35 de ani au început marile schimbări în ţara noastră. Mihaela Bîrzilă şi Sarmiza Andronic au vorbit azi cu timişorenii şi mulţi spun că, pentru ei, nimic nu s-a schimbat în bine. Unii ştiu clar pe cine vor pune ştampila. Alţii nu sunt la fel de hotărâţi, dar au speranţa că liderii ţării vor veni în ajutorul lor.

Mai multe persoane cu care au stat de vorbă Mihaela Bîrzilă şi Sarmiza Andronic au mărturisit că vor să voteze cu Marcel Ciolacu.

„Sunt foarte hotărât pentru Marcelică (n.r. - Marcel Ciolacu). Domnul Marcel e deosebit. El vrea să împartă puterea și e normal”, a spus un timișorean.

„Sunt moldoveancă, din județul Neamț, de acolo de unde s-a dărâmat podul și nici acum nu s-a mai făcut. Și voi vota cu Marcel Ciolacu, pentru că este om cu experiență, popular, simplu, modest și ține cu populația. Nu contează, bogați, săraci, cu toți. Eu fiind mai simplă și mai modestă, eu cred că el este cel mai bun pentru președinte. Eu n-am fost niciunde și sunt mulțumită. Chiar dacă am de azi pe mâine să mănânc, eu sunt fericită, sunt în țara mea, mănânc pâine din țara mea”, a spus Emilia Butnaru.

„Am o vârstă respectabilă, aproape de 80 de ani. Votez de la început cu PSD-ul, cu Marcel Ciolacu. Chiar dacă nu-mi dau niciun leu la pensie, tot cu ei votez. PNL-ul are o piatră de moară, dacă nu mai multe, în special pe Ciucă, îl are pe Iohannis”, a spus un alt bărbat.

O timișoreancă îl acuză pe actualul președinte, Klaus Iohannis, că nu a făcut nimic în afară să se plimbe și să „sărăcească țara”.

„Să nu ne mai vândă țara, copiii noștri pleacă departe. Copiii noștri care termină facultățile. Conducătorul țării care a fost, nu-i dau nume, se știe, n-a făcut nimic decât s-a plimbat și a sărăcit țara”, spune o altă femeie din Timișoara.

O altă femeie spune că i-ar plăcea ca pe viitorul președinte al țării să îl poată privi cu respect și să se simtă reprezentată de el.

„Sunt doi pe care eu consider că aș putea să mă uit la ei și să-i respect. Unul este președintele UDMR-ului, chit că sunt româncă și bănățeancă și o fostă votantă PSD, iar a 2-a persoană care are cărțile pe care le-a citit un pic mai înalte decât scaunul pe care dorește să stea este domnul Mircea Geoană”, a spus o altă femeie.

Întrebată cu cine va vota dacă nici Mircea Geoană și nici Kelemen Hunor nu vor ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, ea a răspuns: „O să pun jumătate ștampila pe unul și jumătate ștampila pe altul, ca să fie egal”.

×
Parteneri
x close