" Cei care sunt În preajma domnului Iohannis ar dori să acceadă la guvernare. Însă trebuie să ţinem cont de două lucruri. Acest guvern care este în funcţiune în momentul de faţă este rezultatul democrartic dat de cetăţeni în 2012. Dacă noi am spus că recunoastem rezultatul votului democratic din 2014, atunci acceaşi logică trebuie să se aplice şi pentru votul din 2014. De ce? Pentru că dacă nu am merge pe acestă logica care este corectă, am crea o teribilă instabilitate care s-ar reflecta în cicluri electorale nu de 4-5 ani, pentru Parlament, respectiv preşedinte, ci o dată la 2 ani. Ce s-ar întâmpla dacă în urma alegrilor din 2016 ar câştiga alegerile tabăra opusă lui Iohannis. Ar trebui că atunci să demisioneze. Actuala majoritate care degajă şi susţine un guvern este perfect legitimă. Avem o problemă din momentul în care manadatul prezidenţial a fost extins la 5 ani. Astfel s-a creat problema si posibilitatea coabitării. Acest lucru nu trebuie să împiedice funcţionarea corectă a instituţiilor. Nu văd niciun motiv ca actuala guvernare să demisioneze, decât dacă, sigur, în Parlament va exista o moţiune de cenzură care poate să răstoarne guvernul", a spsu Tăriceanu.
Întrebat dacă există posibilitatea ruperii noii alianţe, USL 2, preşedintele Senatului a răspuns:
" Din contră! Azi a fost un prilej foarte bun pentru cele patru partide să ieşim şi să ne exprimăm solidaritatea. Odată ce am recreat USL şi am participat împreună la alegeri, îmi asum o parte din eşec. Nu pot fi unii cu eşecul şi alţii cu succesul când eşti într-o coaliţie. Guvernul va continua să funcţioneze ca şi până acum".
" Mesajul domnului Kelemen Hunor este un mesaj pozitiv, foarte bine venit şi nu vreau să fie socotit ca vreo surpriză. Este o anumită consecvenţă pe care UDMR a demostrat-o şi în trecut, un comportament care se manifestă şi acum, iar prezenţa lor este benefică", a declarat şeful Senatului cu privire la UDMR.
"Ceea ce este cel mai important este să facem o analiză cât mai lucidă cu privire la eşecul pe care l-am avut la aceste alegeri. Recunoaşterea rezultatului votului este una, dar o analiză este obligatorie. Trebuie să discutăm care sunt strategiile pe care trebuie să le urmăm. Iată că 2016 aproape bate la uşă, iar ambiţia mea este ca Partidul Reformator Liberal să obtină un scor bun la alegerile viitore şi să continue să fie reprezentativ în Parlament. Prezenţa la guvernare poate să ajute şi trebuie să fie asigurată de oamenii care au experienţă, capacitatea de comunicare să le permită să se facă vizibili, pentru a reprezenta un element de atracţie pentru susţinătorii şi pentru noii membri care doresc să aibă în continuare reprezentarea liberalismului din România", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.