Antena 3 CNN Politică Bursa pariurilor electorale: Cum poţi face bani din alegerile uninominale

Bursa pariurilor electorale: Cum poţi face bani din alegerile uninominale

Bursa pariurilor electorale: Cum poţi face bani din alegerile uninominale
23 Noi 2008   •   12:09

Alegerile parlamentare reprezintă o ispită şi pentru pariorii învederaţi, care se înghesuie să facă rămăşaguri pe scorurile partidelor sau pe şansele electorale ale unor candidaţi mai cunoscuţi. În prezent, PD-L este cotat cel mai bine la bursa pariurilor, iar politicieni cunoscuţi precum Călin Popescu Tăriceanu, Elena Udrea, Mircea Geoană, Adrian Năstase, Crin Antonescu, Cristian Diaconescu sau Ioan Talpeş sunt creditaţi cu prima şansă în colegiile în care candidează. Alţi debutanţi, precum Gigi Becali şi Florin Călinescu sunt ţinte favorite ale împătimiţilor jocului, ei devansând politicieni cu stagii vechi în domeniu.
O cotă mai bună pentru un partid sau pentru un candidat nu înseamnă însă mai mulţi bani în buzunar pentru pariori. Eventuale surprize ce ar putea din partea celorlalţi contracandidaţi ar oferi posibilităţi mai mari de câştig.
În prezent, pe site-ul www.bet-at-home.com, PD-L este creditat cu o cotă de 1,55 atunci când se pune problema acumulării celor mai multe voturi în ziua alegerilor parlamentare. PSD oferă o cotă mai atractivă pentru pariori de 2.00 în timp ce o eventuală clasare pe primul loc a PNL ar face ca banii investiţi să aducă un profit de 7,5 ori mai mare.
Patronul dat ca sigur, bodyguardul său nu
Cei care cred în steaua electorală a candidatului PNG, Cătălin Zmărăndescu ar putea obţine câştiguri de 20 de ori mai mari dacă prognosticul lor s-ar adeveri. Pentru asta însă, bodyguardul patronului Stelei, trebuie să întrunească mai multe voturi decât contrcandidaţii săi din Colegiul 25 al Capitalei: social-democrata Luminiţa Anghel, cotată cu 4,50 şanse de reuşită şi democrat-liberala Elena Udrea, cea care ar aduce un procent de câştig de doar 10 la sută pentru pariori, prognosticul ei de succes fiind de 1,10.
Nici liderul PNG-CD, Gigi Becali, nu ar îngroşa mai mult portofelul jucătorilor. Suucesul său ar fi previzibil, fiind cotat pentru colegiul 20 cu aceleaşi şanse de reuşită ca şi Udrea. Principala sa contracandidată, Oana Niculescu Mizil ar aduce un profit de 4,5 ori mai mare în cazul în care va fi aleasă deputat.
Ţopescu, la egalitate cu Talpeş Perspective de câştig financiar le oferă lupta pentru postul de senator la nivelul colegiului bucureştean numărul 7 dintre reprezentantul PSD, Ioan Talpeş şi rivalul liberal, Cristian Ţopescu. Ambii au cote similare: 1:1,75, ceea ce induce posibilitatea unui profit de 75 de procente.
Confruntarea dintre liberalul Crin Antonescu şi social-democratul Răzvan Theodorescu pentru un post de senator la nivelul colegiului 2 bucureşti nu prezintă prea multe motive de atracţie. Ambii sunt apreciaţi cu şanse relativ egale, cu un mic avans pentru liberal care beneficiază de o cotă de 1.1,60 faţă de 1:1,90 a rivalului din PSD. Aceleaşi cote se regăsesc şi în cazul altor meciuri cu miză senatorială, Cristian Diaconescu(PSD) - Dida Drăgan (PNL) şi Anca Boagiu(PD-L) - Şerban Nicolae (PSD).
Meci cu miză între Călinescu şi Cinteză
O confruntare electorală cu miză interesantă este oferită de debutantul liberal, actorul Florin Călinescu şi mult mai experimentatul în ale politichiei taine, democrat-liberalul Mircea Cinteză. Amândoi candidează în acelaşi colegiu pentru un loc de parlamentar de Piteşti, iar deznodământul se anunţă nesigur. De aici şi cotele mai mari cu care sunt creditaţi cei doi. În caz de succes electoral, Călinescu ar aduce un câştig dublu, în timp ce Cinteză are o cotă de 2,85, iar social-democratul Octavian Ştireanu ar induce o triplare a pariului electoral.
Profit neglijabil de pe urma lui Geoană şi Tăriceanu
Previzibilă este dată şi victoria lui Călin Popescu Tăriceanu în Ilfov şi a social-democratului Adrian Năstase în zona Mizil. Ambii au o cotă de 1.15 , în timp ce liderul PSD, Mircea Geoană, aduce doar 10 procente în plus persoanei care pariază pe succesul său electoral în colegiul Dăbuleni. Contracandidaţii lor sunt creditaţi cu şanse mici de reuşită. Totuşi, o eventuală răsturnare de către electorat a calculelor politice ar aduce pariorilor o cvadrublare a sumelor investite.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: candidati alegeri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close