Antena 3 CNN Politică Bruxelles. Elena Băsescu dă ca sigură măsura de taiere a salariilor şi pensiilor - VIDEO

Bruxelles. Elena Băsescu dă ca sigură măsura de taiere a salariilor şi pensiilor - VIDEO

Bruxelles. Elena Băsescu dă ca sigură măsura de taiere a salariilor şi pensiilor - VIDEO
18 Mai 2010   •   17:31

?În contextul crizei economice şi financiare mondiale, Guvernul ţării mele a fost nevoit să reducă salariile bugetarilor, pensiile, ajutorul de şomaj şi să taie subvenţiile?. Aceasta este cea mai nouă declaraţie a Elenei Băsescu, din Parlamentul European, care, iată, este sigură că aceste măsuri de austeritate, anunţate de preşedintele României, vor intra în vigoare. Se pare că informaţiile ei sunt mai bune decât cele ale românilor, care încă speră că pot convinge Guvernul să nu adopte setul de măsuri.

Mezina preşedintelui a vorbit, pe marginea aceluiaşi subiect, şi despre achiziţiile publice, susţinând că acestea trebuie făcute într-un mod transparent, pentru evitarea fraudei din sistem. De asemenea, Elena Băsescu a declarat în faţa parlamentarilor europeni că Guvernul României a modificat Legea achiziţiilor publice, după consultările cu FMI, aceasta urmând să intre în vigoare la începutul lunii viitoare.

ELENA BĂSESCU, VORBEŞTE ÎN P.E. DESPRE TĂIEREA PENSIILOR ŞI SALARIILOR



?Având în vedere aceste măsuri deosebit de dure pentru a se asigura cheltuirea corectă şi eficientă a banului public, este nevoie ca achiziţiile publice să se facă în modul cel mai transparent posibil. De asemenea, trebuie încurajată utilizarea sistemelor electronice de licitaţii care duc la eliminarea corupţiei şi a fraudei din sistemul achiziţiilor publice. Procedurile birocratice existente, regimul juridic confuz şi complicat, precum şi necesitatea clarificării căilor de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţii au dus la blocarea derulării unor contracte importante. În urma consultărilor cu FMI Guvernul României a modificat Legea achiziţiilor publice, aceasta urmând să intre în vigoare până la 1 iunie?, a declarat Elena Băsescu la Bruxelles.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu Bruxelles
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close