Antena 3 CNN Politică Boc: Vrem un calendar cât mai scurt pentru răspundere. Măsurile se vor aplica din iunie

Boc: Vrem un calendar cât mai scurt pentru răspundere. Măsurile se vor aplica din iunie

Boc: Vrem un calendar cât mai scurt pentru răspundere. Măsurile se vor aplica din iunie
31 Mai 2010   •   17:17

Guvernul doreşte un calendar cât mai scurt de angajare a răspunderii pentru legea de reducere a cheltuielilor bugetare şi cea de reglementare a pensiilor pentru ca măsurile să poată fi calculate drept valabile începând cu 1 iunie, odată cu intrarea în vigoare a legilor, a declarat luni premierul Emil Boc.
"Din acest moment, calendarul asumării este decis de Parlament. Dorinţa noastră este să fie un calendar cât mai scurt, în limitele cadrului constituţional existent", a subliniat Boc, la finalul unor discuţii cu grupurile parlamentare ale PDL.
Întrebat dacă măsurile incluse în cele două proiecte de lege mai pot fi aplicate de la 1 iunie, şeful Guvernului a răspuns afirmativ, arătând că legile se vor aplica de la intrareea lor în vigoare.
Proiectele de legi pentru care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea au sosit, luni dimineaţă, la Parlament. Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se vor reuni în şedinţă, marţi, la ora 13.30, pentru a stabili procedura pe care o vor urma aceste legi. Guvernul intenţionează să îşi asume lunea viitoare răspunderea în Parlament pe legile care conţin măsurile de austeritate.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close