După comunism şi perioada de tranziţie, românii se confruntă cu o nouă perioadă nefastă, este de părere premierul Emil Boc. De altfel aceasta din urmă este chiar mai grea decât primele două. Prezent la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor, Emil Boc a afirmat că ţara noastră trece în prezent prin cea mai grea perioadă de la cel de-al doilea război mondial încoace.
?România trece în aceşti ani prin cea mai grea perioadă după al Doilea Război Mondial. Asta înseamnă că avem de luat măsuri, unele nu foarte plăcute, dar, cu siguranţă, foarte necesare comunităţilor, ca să mergem pe un drum bun şi ca să ne consolidăm ca ţară?, a spus premierul Emil Boc.
Specialiştii sunt însă de părere că guvernul Boc face teste pe poporul român, parcă pentru a-i testa limitele.
Aparenta lipsă de coordonare a miniştrilor din Cabinetul Boc face parte din strategia Guvernului de a introduce taxe fără a stârni revolte sociale. Miniştrii cu sprijin politic fragil, de care Guvernul Boc se poate lipsi oricând, aduc veştile despre tăierea alocaţiilor, pensiilor sau introducerea de alte taxe, spăun analiştii citaţi de
Evenimentul Zilei.
Miniştrii testeză aşadar care este ?gradul de suportabilitate? al populaţiei. Şi asta, pentru că guvernul ?trebuie să taie de undeva? în condiţiile în care nu sunt bani la buget, a afirmat analistul Bogdan Teodorescu pentru Evenimentul Zilei.
Odată stârnită opinia publică, premierul Emil Boc intervine cu ameninţări despre remanierea miniştrilor care dau declaraţii de presă despre măsuri care nu sunt incluse în programul de guvernare.
Însă oamenii sunt obişnuiţi cu ideea, iar când măsurile vor fi luate nu se vor confrunta cu o revoltă socială, ci doar cu nemulţumirea populaţiei.
?Există o problemă bugetară şi miniştrii caută soluţii. S-ar putea să nu fi fluierat în biserică. Au testat oarecum piaţa, strategia fiind să vină cu chestiuni maximale." spune şi analistul Cristian Pârvulescu.
În goana lor după bani, guvernanţii nu se mai împiedică nici de legile în vigoare sau de prevederile internaţionale. Astfel, scăderea alocaţiei pentru copiii din familii cu venituri mai mari încalcă flagrant documentele legislative fundamentale privind protecţia drepturilor copilului, precum şi Convenţia ONU cu privire la Drepturile Copilului, scrie
Jurnalul Naţional.
Antena3.ro