Antena 3 CNN Politică Boc:"Toţi cei plătiţi din bani publici vor avea o singură lege, fără privilegii, fără excepţii"

Boc:"Toţi cei plătiţi din bani publici vor avea o singură lege, fără privilegii, fără excepţii"

Boc:"Toţi cei plătiţi din bani publici vor avea o singură lege, fără privilegii, fără excepţii"
15 Mai 2009   •   13:17

Legea salarizării unice nu va avea excepţii a declarat vineri la Cluj, premierul Emil boc, referindu-se la propunerea venită de la Ministerul Muncii ca 11 instituţii, finanţate integral din venituri proprii, să nu intre sub incidenţa acestei legi.
Miercuri, ministrul Muncii, Marian Sârbu, a prezentat o Notă potrivit căreia angajaţii a 11 instituţii finanţate integral din venituri proprii, printre care AVAS şi ANRE, să nu fie cuprinse în proiectul de Lege de salarizare unitară, urmând ca salarizarea acestora să se realizeze ca şi în prezent, prin negociere, în baza contractelor colective de muncă.
Ideea a fost respinsă însă de premierul Emil Boc. "România va avea o singură lege pentru tot ce mişcă în ţara asta din bani publici la salarii. A fost o discuţie în Guvern, pe baza unor propuneri pe care ministrul le-a prezentat, propuneri formulate de comitetul care a lucrat la elaborea legii salarizării unice. Poziţia Guvernului e foarte clară: de aceea se numeşte legea salarizării unice, şi asta înseamnă că nu avem excepţii. Adică toţi cei care sunt plătiţi din bani publici vor avea o singură lege, fără privilegii, fără excepţii, aşa cum poate s-ar fi dorit de către unii sau de către alţii. Repet, ministrul Muncii a fost doar un purtător de mesaj al celor care lucrau în echipa de redactare a legii", a explicat premierul.

Printre instituţiile pe cae cei de la Muncă ar fi dorit să le ferească de rigorile legii salarizării unice se numără ANRE, AVAS, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Agenţia de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii, Administraţia Naţională Apele Române, Administraţia Fondului de Mediu. La acestea se adaugă Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private - autorităţi administrative autonome finanţate integral din venituri proprii.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close