Premierul Boc continuă să susţină că Guvernul doreşte în continuare să adopte prin asumarea răspunderii legile salarizării unice în sistemul bugetar, legii sistemului public de pensii şi pachetului de legi ale educaţiei. Pe motiv că că Executivul nu e limitat de Constituţie la numărul de iniţiative adoptate prin această procedură premierul se pune din nou de-a curmezişul poziţiei partenerilor social-democraţi de guvernbare care s-au pronunţat pentru o dezbatere publică urmată de procedura parlamentară obişnuită pentru pachetul menit să reformeze sistemul de educaţie.
"Guvernul poate de oricâte ori, Constituţia României permite să-şi asume răspunderea. Nu există o limită numerică a numărului de angajări a răspunderii Guvernului pe proiecte de legi", a susţinut, la RRA, primul-ministru Emil Boc.
Boc a subliniat că are în plan să propună asumarea răspunderii Guvernului în privinţa legii salarizării unice în sistemul bugetar, legii sistemului public de pensii şi pachetului de legi ale educaţiei, pentru a nu întârzia adoptarea lor până anul viitor.
"Nu avem practic altă modalitate rapidă de adoptare decât mergând în faţa Parlamentului şi spunând: ŤOri se adoptă legea, ori plecăm acasăť", a afirmat Boc.
În acest sens, premierul a convocat pentru sâmbătă, de la ora 10:00, o şedinţă extraordinară de Guvern pentru discutarea proiectelor legii salarizării unice în sistemul bugetar şi legii privind reforma sistemului de pensii.
El a susţinut că Guvernul pe care îl reprezintă are "voinţa politică" să continue reformele şşi să "meargă până la capăt".
Boc a precizat că prin reforme se referă în special la adoptarea Legii salarizării unice a personalului bugetar, precum şi Legea sistemului de pensii.
Premierul a anunţat, recent, că Guvernul intenţionează să finalizeze, până la 14 august, proiectele de legi privind reforma în educaţie, pe baza soluţiilor propuse de comisia prezidenţială condusă de profesorul Mircea Miclea, şi să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru aceste legi.
Antena3.ro