Antena 3 CNN Politică Boc: PNL şi PSD să spună public dacă mai susţin votul uninominal!

Boc: PNL şi PSD să spună public dacă mai susţin votul uninominal!

Boc: PNL şi PSD să spună public dacă mai susţin votul uninominal!
23 Iul 2007   •   12:33

Democraţii solicită PNL şi PSD să îşi manifeste public poziţia faţă de proiectul de vot uninominal. Liderul Emil Boc a declarat la finalul Biroului Permanent de luni că ?PD solicită domnilor Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu în calitate de preşedinţi ai PSD, respectiv PNL, să precizeze public dacă mai susţin proiectul votului uninominal, să spună dacă partidele lor mai respectă semnătura dată cu privire la susţinerea proiectului Pro Democraţia?. Boc a subliniat că PD nu utilizează niciun tertip pentru a bloca această lege, însă dacă nu se va adopta actul normativ până la toamnă, democraţii vor cere preşedintelui Traian Băsescu să organizeze un referendum pe această temă care ?va impune cu forţa? noul sistem electoral.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu a declarat că democraţii sunt cei care trebuie să clarifice de ce nu au dorit varianta radicală a votului uninominal pentru euroalegeri, Vicepreşedintele PSD a spus că Emil Boc nu face altceva decât o retorică demagogică.

Boc a precizat că susţinerea votului uninominal nu este doar un joc de imagine pentru PD. Cât despre PSD, ?retragerea lui Victor Ponta din comisia de Cod Electoral este un gest de responsabilitate care ar trebuie să îi dea de gândit lui Mircea Geoană?.

DECLARAŢIA LUI EMIL BOC:

Antena3.ro

×
Parteneri
x close