Antena 3 CNN Politică Boc: PDL are multe puncte comune cu PNL, dar premierul va fi produsul voinţei românilor

Boc: PDL are multe puncte comune cu PNL, dar premierul va fi produsul voinţei românilor

Boc: PDL are multe puncte comune cu PNL, dar premierul va fi produsul voinţei românilor
16 Dec 2009   •   14:38

PDL şi PNL împărtăşesc multe lucruri şi există puţine aspecte care le despart care ar putea sta la temelia unui guvern consolidat în perioada următoare, a afirmat liderul democrat-liberal Emil Boc, după întâlnirea cu echipa de negociere a PNL. Totuşi, Boc a susţinut că PDL va merge la Cotroceni cu propunerea de premier democrat-liberal, preşedintele Traian Băsescu urmând a lua decizia finală.
"Avem obiective care ne unesc şi care ar putea sta la temelia unui guvern consolidat în perioada următoare", a arătat Boc la finalul negocierilor cu liderii PNL. Boc a constatat că cele două partide au multe puncte comune în ceea ce priveşte programul politic şi economic, aceeaşi viziune despre cota unică, în privinţa modernizării şi restructurării statului şi repunerea lui pe baza normale de funcţionare.
Chiar dacă discuţia cu liberalii a fost ?eficientă şi clarificatoare din multe puncte de vedere?, liderul democrat -liberal susţine că partidul său nu renunţă la arogarea postului de premier, deoarece mandatul primit de la conducerea partidului este cel legat de votul românilor, din 2008, la parlamentare, când democrat-liberalii au luat trei mandate în plus şi votul din 2009 de la prezidenţiale.
"Acest punct de vedere nu este produsul unei ambiţii, ci produsul voinţei românilor", a susţinut Boc.
El a evitat să precizeze cu ce nume de premier se va prezenta PDL la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.
"Vom merge la Cotroceni cu ceea ce ne-a mandatat Biroul Permanent Naţional, cu o propunere care să vizeze premier PDL, asumat şi susţinut de PDL. Vom avea discuţiile în interior cu preşedintele"?, a afirmat Boc, menţionând doar că în cadrul consultărilor vor analiza foarte multe variante de premier pe care le vor prezenta preşedintelui.
"Nu pornim de la nume în acest moment", a replicat Boc şla o întrebare care viza posibilitatea numirii sale pentru un nou mandat de prim-ministru.
El a mai spus că s-au purtat discuţii şi pe marginea lucrurilor care au despărţit cele două partide în trecut.
"Am pornit de la premisa că politicenii, după ce românii au votat, trebuie să pună deoparte retorica dee campanie electorală şi să se concentreze pe ceea ce oamenii aşteaptă, şi anume decizii ferme", a afirmat preşedintele PDL.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc PNL negocieri alegeri rezultate premier
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close