Premierul Emil Boc, a declarat, în plenul Parlamentului, că moţiunea de cenzură depusă pe legea-cadru a Salarizării de către Opoziţie are ca scop împiedicarea adoptării bugetului de stat şi blocarea dezvoltării şi refacerii economiei româneşti.
În acelaşi timp, primul ministru este de părere că această moţiune vine ca o disperarea din partea opoziţiei, care vine din reuşitele din ce în ce mai vizibile ale României. Potrivit lui Boc, partidele din Opoziţie urmăresc exclusiv colapsul economiei româneşti, a credibilităţii ţării şi a siguranţei cetăţenilor.
Şeful Guvernului a comparat situaţia noastră cu cea a ţărilor din restul Europei, spunând că nicăieri nu s-a ieşit din recesiune cu măsurile propuse de opoziţia din România şi nu s.a reuşit cu moţiuni populiste.
„Nicăieri în lume, în Europa, nu s-a ieşit din recesiune cu măsurile propuse de Opoziţia din România, nu s-a reuşit cu moţiuni populiste. Românii au observat că este greu şi în Marea Britanie şi în Germania(...), ţări cu resurse financiare mutl mai mari”, a spus Emil Boc, din plenul Parlamentului.
Boc: Nicăieri în Europa nu s-a ieşit din recesiune cu măsurile propuse de Opoziţia din RomâniaA doua moţiune pe Legea Salarizării a Opoziţiei a fost citită, luni, în plenul ParlamentuluiMoţiunea PNL, PSD - PC pe legea-cadru privind salarizarea bugetarilor a fost citiă, luni, în plenul Parlamentului. Actul ar fi trebuit citit vineri, când parlamentarii PSD şi PNL au lipsit de la şedinţă, stârnind comentarii din partea coaliţiei de guvernare. Tot luni va fi votată şi dezbătută şi prima moţiune pe Legea Salarizării.
Parlamentarii s-au reunit în data de 16 demebrie, într-o şedinţă de plen comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care a fost citită Moţiunea de cenzură cu titlul "Legea privind salarizarea în anul 2011 - ultima ţeapă trasă românilor de guvernarea Băsescu - Udrea - Boc?", prima dintre cele două ce vor fi depuse pe această lege.
Cea de-a doua moţiune de cenzură vizează proiectul de lege-cadru privind salarizarea şi va fi votată tot luni. În acest caz, PSD va fi iniţiator, iar PNL co-iniţiator. Documentul va fi depus joi la secretariatele generale ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Tot joi urmează să se stabilească şi calendarul de citire, dezbatere şi votare pentru această moţiune.
Întrebat care sunt şansele de reuşită ale acestor moţiuni, preşedintele PSD, Victor Ponta, a răspuns: "Nu ne facem iluzii".