Strategia de Apărare discutată în CSAT realizează un inventar al vulnerabilităţilor ţării şi include şi campaniile de presă deoarece reflectă realitatea din ultimii ani, indiferent dacă acest lucru place sau nu, a susţinut, miercuri, premierul Emil Boc.
El a atras atenţia că mass-media beneficiază în prezent de o totală libertate, el cerând jurnaliştilor să compare situaţia actuală cu modul în care se publicau articolele de presă din timpul guvernării Năstase.
"Presa nu a fost niciodată mai liberă decât în perioada de faţă. Cine nu crede, l-aş ruga să compare emisiunile de la televiziuni dintr-o săptămână din vremea guvernării Năstase şi una de acum. Fiecare îşi va putea da răspunsul propriu. Acest document face un inventar al vulnerabilităţilor. Acest element reflectă o realitatea din ultimii ani. Trebuie văzut ca atare, cine mai are urme de îndoială, îi invit să compare emisiunile? a comentat Boc.
Campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilităţi în Strategia de Apărare discutată marţi în CSAT.
Fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora, presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului reprezintă o altă vulnerabilitate a statului român, conform documentului.
Antena3.ro