Antena 3 CNN Politică Boc: Împreună cu UDMR putem găsi nucleul viitoarei guvernări de dreapta

Boc: Împreună cu UDMR putem găsi nucleul viitoarei guvernări de dreapta

Boc: Împreună cu UDMR putem găsi nucleul viitoarei guvernări de dreapta
11 Dec 2009   •   11:06

Majoritatea politică pentru formarea Guvernului este dorită ori în formula PDL-PNL-UDMR ori PDL-UDMR, a declarat liderul democrat-liberal, Emil Boc, după întâlnirea avută în această dimineaţăla sediul Uniunii cu conducerea acestei formaţiuni. Boc a precizat că PDL va avea o discuţie şi cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

"Dorim în acest context constituirea unei asemenea majorităţi politice. Nucleul PDL-UDMR are avantajul de a avea apartenenţa la aceeaşi familie politică, PPE, şi credem că în jurul acesteri majorităţi politice, PDL-PNL-UDMR sau PDL-UDMR, trebuie constituită viitoarea majoritate politică şi viitorul guvern", a spus Boc.
În ceea ce priveşte ?culoarea politică? a viitorului premier, Boc a amintit că acest lucru l-au stabilit românii prin vot, atât în noiembrie 2008, cât şi în decembrie 2009.
"Important este să găsim o formulă de guvernare, pentru că nimic nu e mai rău decât să stăm în acest climat de instabilitate", a subliniat liderul PDL, precizând că împreună cu UDMR, democrat-liberalii pot găsi nucleul viitoarei guvernări.
Emil Boc a precizat însă că, după validarea rezultatelor alegerilor de către Curtea Constituţională, se pot vehicula şi nume de premieri.
La rândul său, liderul UDMR Marko Bela a declarat că în acest moment prioritară este formarea unui guvern susţinut de o majoritate stabilă în Parlament, care să reuşească să impună un program anticriză.
Marko a reiterat că Uniunea este deschisă către diferite formule de guvernare, dar că UDMR ar prefera să meargă împreună cu PNL.
Boc, a explicat, miercuri seară, care sunt formulele guvernamentale pe care partidul său mizează în perioada următoare.
"Soluţiile sunt cele pe care le avem în Parlament în momentul de faţă. Prima opţiune, dar nu şi singura, este legată de parteneriatul cu PNL pentru constituirea unei majorităţi", a spus Boc, la un post de televiziune. În acest context, preşedintele democrat-liberalilor a declarat că l-a invitat miercuri pe Crin Antonescu, atât telefonic, cât şi printr-o invitaţie scrisă, să discute pe tema formării unei majorităţi parlamentare. "L-am trimis şi o invitaţie scrisă de a discuta în vederea formării unei majorităţi parlamentare, pentru susţinerea unui Guvern în Parlament. L-am invitat la o discuţie începând cu ziua de astăzi (miercuri n.r.) sau cu ziua de mâine la o locaţie şi la o dată pe care să le convenim reciproc", a spus el.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc UDMR
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close