Antena 3 CNN Politică Boc: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două legi privind reducerile bugetare şi recalcularea pensiilor (VIDEO)

Boc: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două legi privind reducerile bugetare şi recalcularea pensiilor (VIDEO)

Boc: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două legi privind reducerile bugetare şi recalcularea pensiilor (VIDEO)
26 Mai 2010   •   14:06

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pentru două proiecte de lege, dintre care unul va conţine măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar al doilea proiect va reglementa recalcularea pensiilor conform principiului contributivităţii şi reevaluarea pensiilor de invaliditate, a anunţat miercuri premierul Emil Boc.
Proiectele de lege vor fi transmise Parlamentului după o primă lectură carea va avea loc în şedinţa de astăzi a Guvernului şi după obţinerea avizului CES, a explicat Boc.
? Azi vom avea în guvern o prima lectură, apoi după avizul CES vom trimite la parlament legile pe care le cunoaşteţi?a precizat premierul, la finalul reuniunii liderilor Coaliţiei.



Boc a explicat că salariile şi pensiile vor fi diminuate de Guvern, fără a scădea sub nivelul salariului minim pe economie de 600 lei, respectiv sub pensia socială minimă garantată de 350 lei, în timp ce venitul minim garantat va fi restrâns şi destinat doar persoanelor aflate în situaţii financiare dificile.

?Ştiu că niciuna din aceste măsuri nu sunt plăcute pentru nici un guvern, partid, lideri politici şi populaţie, dar toţi cei de faţă ăşi asumă responsabilitatea de a explica şi spune românilor lucrurilor pe nume: acela că România merge pe o direcţie greşită a dezechilibrului bugetar. Încercăm să corectăm erorile comise în 2007-2008 acea explozie a salariilor şi pensiilor şi să ne asumăm responsabilitatea de a menţine Romania pe direcţia bună? a subliniat Boc.

El a reiterat faptul că făr aceste măsuri dure România s-ar fi confruntat cu un deficit de 9,1% şi cu necesitatea găsirii unei finanţări de peste 11 miliarde de euro din surse externe şi interne.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close