"Criza ne-a arătat cât de vulnerabili suntem în foarte domenii şi unde avem punctele cele mai slabe din societatea românească. Fără echivoc, avem datoria de a face ordine acolo unde statul nu mai poate funcţiona aşa cum a funcţionat până acum sau poate funcţiona în continuare, dar cu riscul de a evolua în derapaje greu de controlat.Câtă nevoie este de ordine în sistemul de pensii şi de salarizare, dar şi cât de lipsiţi de performanţă suntem, din păcate, în sistemul de educaţie, în sănătate pentru a pune acest sistem în folosul cetăţeanului" a atras atenţia Boc, pledând pentru o "mutaţie radicală de structură" şi nu pentru "cosmetizări".
El s-a pronunţat pentru necesitatea impunerii unor reforme fără compromisuri pentru schimbarea radicală a acestor stări de lucruri, inclusiv în domeniul educaţional.
"Legea Educaţiei Naţionale optează pentru formule radicale, fără compromis", a mai susţinut Emil Boc, înainte de a trece în revistă principalele modificări propuse prin proiectul de lege al Educaţiei.
Antena3.ro