Antena 3 CNN Politică Boc, contrazis de ?colegul? Kelemen Hunor: Nu cred că prevederea despre presă era necesară în Strategie

Boc, contrazis de ?colegul? Kelemen Hunor: Nu cred că prevederea despre presă era necesară în Strategie

Boc, contrazis de ?colegul? Kelemen Hunor: Nu cred că prevederea despre presă era necesară în Strategie
24 Iun 2010   •   12:33

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a apreciat joi, că nu era necesară introducerea în Strategia Naţională de Apărare a prevederii privind campaniile de presă, considerate o vulnerabilitate deoarece îşi propun denigrarea instituţiilor statului prin răspândirea de informaţii false.

"Nu cred că era necesară o astfel de prevedere, dar eu, nefiind membru în CSAT, nici nu vreau să comentez prea mult o astfel de propunere. Urmează o dezbatere şi trebuie văzut cum va ieşi de la Parlament în urma dezbaterii. Eu n-aş fi pus aşa ceva în strategie, dar pot să înţeleg şi raţionamentele celor care au propus aşa ceva", a declarat liderul UDMR, la RFI.

Ministrul Culturii a admis că există totuşi o neîncredere în ceea ce priveşte presa şi în ceea ce priveşte oamenii politici, din partea presei.

"Eu vin din presă, până în 1997 am lucrat în presă. Eu cunosc destul de bine lumea presei şi cunosc la fel de bine şi lumea oamenilor politici. Există o simbioză între presă şi lumea politică şi există şi o neîncredere, nu spun totală şi nu vreau să generalizez, dar o neîncredere în ceea ce priveşte presa şi în ceea ce priveşte oamenii politici, din partea presei. Este o chestiune reciprocă, dar această simbioză nu poate fi negată în nici un fel", a explicat ministrul Culturii.

Campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilităţi în Strategia de Apărare discutată marţi în CSAT.

Antena.ro

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor strategie politicieni
Cele mai noi știri
Parteneri
x close