Antena 3 CNN Politică Boc: Coaliţia nu e bucurie nici pentru PDL, nici pentru PSD, dar "asta ne-au dat românii, asta avem"

Boc: Coaliţia nu e bucurie nici pentru PDL, nici pentru PSD, dar "asta ne-au dat românii, asta avem"

Boc: Coaliţia nu e bucurie nici pentru PDL, nici pentru PSD, dar "asta ne-au dat românii, asta avem"
19 Mai 2009   •   15:12

Formarea coaliţiei de guvernare PSD-PDL, "nu a fost o bucurie" nici pentru PDL şi nici pentru PSD, de vreme ce aceste partide politice au fost adversare în campania electorală, a declarat marţi, premierul Emil Boc. Liderul democrat-liberal a explicat că raţiunile acestei coabitări pot fi regăsite în nevoia de stabilitate a guvernării. Boc a mai susţinut că PDL ar fi guvernat singur dacă ar fi avut majoritatea necesară în Parlament, dar "asta ne-au dat românii, asta avem".
"Nu a fost o bucurie nici pentru PDL, nici pentru PSD - mă refer la o bucurie din punct de vedere politic - am fost adversari în campanie, fiecare dintre cele două partide şi-a dorit să guverneze singur ţara. Asta este situaţia politică în care am ajuns. Am pus înaintea priorităţilor şi ambiţiilor noastre politice interesul României de a trece prin această perioadă de criză cu un Guvern care să asigure stabilitatea ţării", a declarat Boc, la postul public de radio.
Boc a arătat că PDL ar fi guvernat singur dacă ar fi avut majoritatea, dar "asta ne-au dat românii, asta avem".
Premierul a subliniat că, dacă PSD va "rămâne în cadrul lucrurilor angajate prin parteneriat", atunci şi el va rămâne cel mai bun partener.
"Cred că românii s-au săturat de certuri, de scandaluri şi de tot felul de şicane pe care să şi le pună unii altora, au nevoie să vadă că toţi trag la aceeaşi căruţă şi, când vine vremea alegerilor, atunci fiecare să ne aprecieze pentru ceea ce am făcut, nu pentru cum ne certăm unii cu alţii în fiecare zi la radio sau televizor", a mai spus şeful Guvernului.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, în faţa unei asitenţe formată din reprezentanţii comunităţii românilor din Franţa, că se simte el însuşi dezamăgit de aducerea PSD la guvernare.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close