Antena 3 CNN Politică Boc: Bugetul pe 2009 a debutat cu un succes politic, dar trebuie continuat cu o execuţie riguroasă

Boc: Bugetul pe 2009 a debutat cu un succes politic, dar trebuie continuat cu o execuţie riguroasă

Boc: Bugetul pe 2009 a debutat cu un succes politic, dar trebuie continuat cu o execuţie riguroasă
20 Feb 2009   •   18:35

Liderii celor două partide aflate la guvernare, PSD şi PDL au salutat vineri adoptarea bugetului pe 2009 de către Parlamentul României. Premierul Emil Boc consideră că votul favorabil dat de Parlament proiectului de buget reprezintă un vot de încredere pentru Guvern, pentru parteneriatul dintre Parlament şi Guvernul României, dar şi unul de încredere pentru parteneriatul PSD-PDL.
Şi Mircea Geoană consideră că votul de vineri este unul benefic pentru România, în condiţiile în care bugetul adoptat este mult diferit de ipotezele de lucru şi de construcţie bugetară din noiembrie 2008.
?A existat o anumită ficţiune a construcţiei bugetare. Ce-ar fi fost astăzi în Parlamentul României dacă ar fi trebuit să procedăm la cea mai dramatică şi severă corecţie bugetară, în condiţii dramatic scăzute.? a întrebat retoric liderul PSD.
Cei doi oameni politici sunt de acord că bugetul adoptat vineri nu este unul perfect, însă, în opinia lor, acesta reprezintă un compromis viabil pentru a trece de perioada de criză financiară şi economică ce afectează ţara noastră. Mai mult, Geoană şi Boc consideră că adevărata provocare pentru Executiv va veni în momentul în care va trebui să pună în aplicare bugetul aprobat vineri.
?Adevărata probă de foc nu va sta doar în aprobarea bugetului, ci dacă execuţia acestui buget, bun sau rău, va fi făcută de o manieră mai transparentă, mai eficientă, dacă vom putea să evităm o cultură de rispiă a banului public.? a arătat preşedintele Senatului, Mircea Geoană.
Premierul Boc a arătat ca ?succesul cu care a debutat bugetul pe 2009? trebuie continuat cu o execuţie riguroasă şi măsuri ferme precum alocarea imediată a resurselor financiare pentru investiţii, sprijinirea mediului de afaceri şi IMM, capitalizarea CEC, absorbţia fondurilor comunitare. Potrivit acestuia, Guvernul va monitoriza evoluţia economică şi va veni în faţa Parlamentului cu alte măsuri pentru ieşirea din criză.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Emil Boc
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close