Antena 3 CNN Politică Boc: Asumarea răspunderiii Guvernului pe marginea codurilor, convenită ca procedură încă din februarie

Boc: Asumarea răspunderiii Guvernului pe marginea codurilor, convenită ca procedură încă din februarie

Boc: Asumarea răspunderiii Guvernului pe marginea codurilor, convenită ca procedură încă din februarie
19 Mai 2009   •   14:49

Asumarea răspunderiii Guvernului pe marginea codurilor juridice fusese convenită ca procedură încă din luna februarie, a declarat marţi premierul Emil Boc, la postul public de radio. Comentând afirmaţiile ministrului Cătălin Predoiu care nu a fost consultat asupra deciziei de asumare a răspunderii Guvernului asupra Codurilor Penal şi Civil, Boc a afirmat că acesta va fi primul care va analiza textul Codurilor amendat de Parlament.
Întrebat la postul public de radio cum comentează declaraţiile ministrului Justiţiei, care a spus că nu a fost consultat asupra deciziei de asumare a răspunderii Guvernului asupra Codurilor Penal şi Civil, Boc a răspuns că acest lucru s-a decis, ca procedură, încă din luna februarie.
"Conţinutul exact nu l-a primit nici ministrul Justiţiei, nici Guvernul în ansamblul lui de la Parlament. După ce va primi textul amendat de la Parlament, ministrul Justiţiei va fi primul care îl va observa - deşi Ministerul Justiţiei a participat pe toată perioada dezbaterilor din Comisie la amendarea Codului Civil şi a Codului Penal - le va propune în cadrul Guvernului, după care noi vom lua decizia în Guvern", a spus Boc.
Potrivit premierului, Executivul şi Parlamentul trebuie să îndeplinească cerinţele UE stabilite pentru reforma justiţiei prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, în caz contrar România riscând să piardă fonduri comunitare şi fiind obligată să accepte nerecunoaşterea în UE a sentinţelor judecătoreşti din ţară.
Premierul a amintit că atât Parlamentul, cât şi Consiliul Superior al Magistraturii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să contribuie la îndeplinirea angajamentelor de reformă a justiţiei.
Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe Codurile Penal şi Civil, la începutul lunii iunie, au convenit ieri liderii Coaliţiei.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close