Antena 3 CNN Politică Boc, acuzat de fraudarea alegerilor prin suplimentarea şi controlarea secţiilor de vot din străinătate

Boc, acuzat de fraudarea alegerilor prin suplimentarea şi controlarea secţiilor de vot din străinătate

Boc, acuzat de fraudarea alegerilor prin suplimentarea şi controlarea secţiilor de vot din străinătate
09 Oct 2009   •   14:52

Senatorul PSD Titus Corlăţean susţine că actualul Guvern PDL, condus de Emil Boc se pregăteşte de fraudarea legerilor, în special în secţiile de vot care vor fi organizate în străinătate. Parlamentarul social-democrat a declarat vineri că a primit informaţii care să probeze aceste acuzaţii, potrivit cărora premierul ar fi cerut dublarea secţiilor de votare din străinătate, care să fie coordonate şi controlate de oameni apropiaţi PD-L, şi nu de diplomaţi, aşa cum ar fi normal.Corlăţean a anunţat că va solicita săptămâna viitoare audierea ministrului interimar al Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu la Comisia de politică externă, precum şi a secretarului de stat, Eugen Tomac pentru a eludica motivele pentru care s-a decis această suplimentare de secţii de vot în afara graniţelor.


"Ne-au parvenit o serie de informaţii extrem de preocupante cu privire la o tentativă de fraudare a alegerilor de către Emil Boc şi echipa sa guvernamentală a PD-L în secţiile de votare din străinătate. Avem informaţii cu privire la solicitarea şi acţiunea domnului Emil Boc în interiorul Guvernului şi solicitarea adresată MAE de a pregăti şi aproba o creştere extrem de consistentă a secţiilor de votare în străinătate", a declarat Corlăţean.

El a subliniat că primul ministru ar fi solicitat săptămâna trecută "creşterea numărului secţiior de votare la 400, adică practic mai mult decât dublarea numărului celor care au funcţionat la ultimile alegeri europarlamentare". 

"Este vorba de o creştere de la 190 la peste 400, dintre care cele mai multe în Italia, Spania şi Republica Moldova. În Spania creştere de 10 ori a secţiilor de votare, de la 9 la 90, de şase ori în Italia, de la 16 la 90, şi o creştere de asemenea consistentă în Republica Moldova - 25 de secţii de votare, faţă de doar 4 câte au funcţionat ultima oară", a explicat senatorul PSD.

El i-a imputat premierului că în noile secţii de votare care vor fi constituite intenţionează să numească ca preşedinţi persoane din asociaţiile româneşti apropiate PD-L şi nu diplomaţi.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close