Antena 3 CNN Politică Blaga: Ministerul de Finanţe ne propune să concediem 17.000 de persoane la MAI

Blaga: Ministerul de Finanţe ne propune să concediem 17.000 de persoane la MAI

Blaga: Ministerul de Finanţe ne propune să concediem 17.000 de persoane la MAI
14 Ian 2010   •   11:52

Ministerul Internelor, Vasile Blaga a declarat, joi, că a primit un proiect din partea Ministerului Finanţelor care recomandă concedierea 17.000 de angajţi la instituţia pe care o conduce. Ministrul a precizat că deocamdată este vorba doar de un proiect primit din partea Finanţelor care presupune dispobilizări la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale şi că el va vveni în sedinţa de guvern demiercuri cu trai variante ale noilor normative privind standardele de cost, uşor diferit faţă de ceea ce propune MF.

?Este un proiect propus de MF. Îl vom analiza cu toata atenţia. Este vorba de unităţile administrativ-teritoriale. Eu l-am pus pe site spre cunoaşterea opiniei publice. Sunt de acord că trebuie realizate standardele de cost? a declarat Blaga.

Ministrul a subliniat că MAI va veni cu propriile amendamente la acest proiect. Blaga a declarat că în şedinţa de Guvern de miercuri va prezenta trei variante ale noilor normative privind standardele de cost, cu un punct de vedere "un pic diferit" faţă de MFP.

"A fost greşit înţeles. În cursul anului trecut a avut loc o întâlnire între Ministerul Finanţelor şi structurile asociative, la Buşteni, cu domnul ministru Pogea şi atunci au propus împreună normativul de personal pe unităţile administrativ-teritoriale şi, conform normativelor şi a ceea ce există acum în aceste structuri sigur, au ajuns domniile lor la concluzia că sunt în plus în structuri în jur de 17.000 de oameni. Repet, este un proiect de lege propus de Ministrul Finanţelor Publice, e trimis şi spre Ministrul nostru, noi îl vom analiza cu toată atenţia, deci nu este vorba de Ministrul Administraţiei şi Internelor, să ne înţelegem foarte bine", a arătat ministrul de Interne.

Obiecţiile lui Blaga faţă de viziunea MF vizează criteriile care vor sta la baza disponibilizărilor viitoare. "Avem un punct de vedere un pic diferit de cel al Ministrului de Finanţe, în sensul în care nu poţi să mergi doar pe numărul de populaţie în aceste structuri, trebuie să ţii cont şi de responsabilităţile pe care le au aceste structuri, pentru că sunt capitale de judeţ care au 70.000 de locuitori, 90.000, dacă vreţi, Alexandria, sunt altele care au 300.000 de locuitori, dar au aceleaşi responsabilităţi vizavi de serviciile pe care trebuie să le ofere", a explicat Blaga.

Prin această normativă se doreşte echilibrarea raportului dintre numărul de funcţionari şi numărul de cetăţeni pe care îi deserveşte, a mai explicat Blaga.

Vasile Blaga a mai precizat că această măsură doreşte reducerea diferenţei dintre primării, iar dacă anumiţi primarii vor vrea mai mulţi funcţionari vor putea avea dar din buget propriu şi nu de la bugetul central.

"Discutăm de normative de personal în administraţia publică locală, când vom ajunge la o formă definitivă a proiectului de lege, Parlamentul va aproba, nu Ministrul Administraţiei şi Internelor sau Ministrul Finanţelor. Atunci vom spune un lucru foarte simplu: ", a spus ministrul democrat-liberal.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu a declarat că există un program pentru circa 100.000 de disponibilizări care va fi aplicat de fiecare instituţie din sectorul bugetar.

"Nu comentez în momentul de faţă disponibilizările de posturi, există un program de circa 100.000, fiecare instituţie va aplica aceast program. Grija mea cea mare, în acest moment, este aceea de a găsi soluţii pentru crearea de locuri de muncă", a afirmat Sebastian Vlădescu, întrebat cum comentează faptul că Ministerul Administraţiei şi Internelor ar intenţiona să disponibilizeze 17.000 de persoane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Blaga MAI personal proiect
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close