Antena 3 CNN Politică Blaga către Preda, adeptul bicameralismului: Să se obişnuiască toţi că decizia trebuie respectată

Blaga către Preda, adeptul bicameralismului: Să se obişnuiască toţi că decizia trebuie respectată

Blaga către Preda, adeptul bicameralismului: Să se obişnuiască toţi că decizia trebuie respectată
15 Mar 2010   •   10:36

Liderii democrat-liberali au din nou de furcă cu europarlamentarul Cristian Preda şi părerile independente ale acestuia. De această dată, Preda nu s-a mai luat de statutul partidului, ci de viziunea partidului privind modificarea Constituţiei. Preda a mărturisit vineri, în cadrul unui simpozion, că a votat împotrivă la referendumul din noiembrie 2009, nefiind de acord cu impunerea unicameralismului în România. În opinia europarlamentarului PDL, unicameralismul lasă nerezolvată problema reprezentării unor interese colective, astfel că reforma politică şi legislativă trebuie corelată cu o decizie privind amenajarea teritoriului şi o filosofie a reprezentării.
"Este părerea domniei sale. PDL are o poziţie clară. Nu putem vorbi într-un fel la referendum şi într-un alt fel pe urmă. Noi susţinem Parlamentul monocameral" a declarat luni, secretarul eneral al PDL, Vasile Blaga
Vasile Blaga i-a transmis dealtfel un mesaj lui Preda: "Trebuie să se obişnuiască toţi că, în momentul în care un partid are o decizie luată, ea trebuie respectată. Este mai important să nu încercăm să ducem în eroare poporul. Am susţinut un punct de vedere, cu el vom merge mai departe" a arătat liderul democrat-liberal.
În ceea ce priveşte capacitatea PDL de a reuşi să strângă majoritatea parlamentară necesară pentru impunerea revizuirii Constituţiei, secretarul general al PDL a afirmat că se vor negocia toate punctele de vedere cu toate partidele parlamentare.
La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a explicat că poziţia PDL este foarte clară pe acest subiect.
"Domnul Cristi Preda a avut o opinie alta decât a PDL", a mai precizat Videanu.



Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close