Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la CNC, că au fost neadevăruri spuse în spaţiul public, unii stabilind că partidul este mort, că el ar fi contribuit la căderea Guvernului Ungureanu şi la şubrezirea Guvernului Boc, arătând că cei din PDL nu trebuie să se atace pe la spate.
Vasile Blaga a ţinut să răspundă, la reuniunea CNC, la "neadevăruri spuse în spaţiul public începând din luna ianuarie".
El a arătat că unii colegi ai săi "au stabilit din ianuarie că partidul este mort" şi au repetat cuvintele lui Victor Ponta de la validare. "Când spui tu că partidul este mort, trece în planul doi orice altceva", a adăugat Blaga.
Liderul PDL a mai arătat că a fost acuzat că a contribuit la căderea Guvernului Ungureanu şi la şubrezirea Guvernului Boc. "După Convenţia Naţională din mai, nu eu, eu niciodată, ci membrii Guvernului Boc au ieşit la televizoare şi spuneau ei că e nevoie de un premier tehnocrat. Nu eu am făcut acest lucru", a explicat Blaga, în raportul prezentat la CNC.
El a mai spus că s-a vorbit şi despre blaturi făcute la alegeri pentru obţinerea mandatelor de parlamentar. "Suntem oameni normali, lucrurile acestea nu sunt posibile. Despre ce blaturi vorbim când doar unul dintre noi care a câştigat colegiul este în Parlament, toţi ceilalţi am intrat de pe locul doi, unii de pe trei, iar un alt coleg care şi-a câştigat colegiul nu a intrat?", a spus Blaga.
Preşedintele PDL a mai arătat că, de două săptămâni, "unii colegi mai tineri" încearcă să separe democrat-liberalii între FSN-işti şi autentici oameni de dreapta.
"Unde erau ei, că sunt de vârsta mea, când am vrut majoritatea să ne rupem de Ion Iliescu. Ce era Ion Iliescu în '91-'92? Avea statul de partea sa (...) şi noi nu ne-am lăsat şi am mers mai departe pe drumul nostru", a adăugat Blaga.
El a mai spus că au fost acuzaţii că umblă prin ţară pentru a pune conduceri interimare la organizaţii, care să-l susţină. "O minciună mai mare ca asta nu se poate", a spus Blaga.
O altă acuzaţie la adresa lui Blaga ar fi fost că nu a apărat în campanie Guvernul PDL. El a explicat că a spus încă de atunci că, dacă nu se realizează un echilibru între măsurile luate de guvern şi interesul partidului, PDL va câştiga bătălia cu reforma, dar va avea probleme, ceea ce s-a şi întâmplat. "Guvernul Boc a luat măsurile corecte şi a stabilizat România, România este stabilă datorită măsurilor luate de guvernele noastre, trebuie să recunoaştem însă că au fost şi multe greşeli, am fost sancţionaţi de oameni, că unii nu au crezut în ele şi nu le-au explicat pe televiziuni", a adăugat el.
O altă greşeală menţionată de Blaga a fost că în 2011 colegii au spus că nu pot candida sub sigla partidului pentru că nu aduce voturi şi au participat la alegerile locale sub mai multe sigle, el avertizând că acest lucru este periculos.
"A venit timpul ca noi, cei de la PDL, să nu ne creăm singuri capcane, adică să nu ne interesăm numai de ziua de azi, să ne intereseze şi ziua de mâine", le-a mai spus Blaga participanţilor la CNC.
El a adăugat că PDL nu va reuşi fără valorile sale fundamentale, una dintre acestea fiind dreptatea. "De câte ori am fost nedrepţi unii faţă de alţii?", s-a întrebat retoric Blaga.
Liderul PDL a mai arătat că este nevoie mai mult ca oricând de unitatea partidului şi nu ajunge ca aceasta să fie doar declarată, ci trebuie transpusă în practică. "Nu trebuie să ne folosim resursele pentru a ne ataca pe la spate, cum ar fi pe surse", a mai spus Blaga, arătând că partidul trebuie stabilizat şi în unele locuri "reconstruit de la firul ierbii".
"Adversarii noştri nu sunt în această sală, este USL şi de aceea atacurile trebuie să se concentreze asupra USL", a adăugat Blaga.
"Cred că împreună vom putea duce partidul la guvernare şi îl vom reaşeza pe principii serioase", a mai spus Vasile Blaga, arătând că vor fi promovaţi oameni doar pe principiul meritocraţiei.
În raportul prezentat, Blaga a menţionat perioada din vară când partidul s-a mobilizat şi a luat "decizia corectă să apere România, statul de drept", atunci când preşedintele Traian Băsecu a fost suspendat.
El a mai spus că alegerile parlamentare au fost cele mai politizate din istoria României şi PDL nu le-a pierdut pentru că nu a explicat populaţiei, ci pentru că "a fost un vot politic extrem de dur" împotriva partidului.