Antena 3 CNN Politică Becali şi Videanu s-au înţeles: PNG şi PDL vor avea majoritatea în Consiliul General al Capitalei

Becali şi Videanu s-au înţeles: PNG şi PDL vor avea majoritatea în Consiliul General al Capitalei

Becali şi Videanu s-au înţeles: PNG şi PDL vor avea majoritatea în Consiliul General al Capitalei
17 Iun 2008   •   11:31

PD-L şi PNG au pus de-o alianţă. Mai exact, Adriean Videanu şi Gigi Becali s-au înţeles ca partidele din care fac parte să contureze majoritatea în Consiliul General al Capitalei. Ambele partide vor propune un viceprimar: PD-L, pe Răzvan Murgeanu şi PNG pe Robert Ionescu. Partidul lui Gigi Becali decide majoritatea în Consiliul General, întrucât nici PD-L, cu de 24 de consilieri, nici PSD şi PNL, care au împreună 24 de mandate, nu întrunesc majoritatea de 28 de membri.

Înţelegerea a fost confirmată de ambii lideri de partid. Într-o conferinţă de presă susţinută în cursul dimineţii, Adriean Videanu anunţa că că PD-L s-a înţeles cu PNG pentru formarea unei majorităţi la Consiliul General al Capitalei. De cealaltă parte, Gigi Becali a declarat că ?noi trebuie să facem o coaliţie de dreapta, pentru ca să se conducă Capitala pe principii de dreapta. În plus, avantajul nostru este că o să avem un viceprimar?.

O alianţă imobiliară?
În spatele acestei alianţe pare că se ascund însă şi alte interese decât cele politice. Potrivit lui Andrei Bădin, interesul comun al celor două formaţiuni ar fi un tun imobiliar. Iar dovada cea mai clară o reprezintă şedinţa pe care primarul încă în funcţie al Capitalei, Adriean Videanu, o stabilise pentru astăzi.

La cererea prefectului Capitalei, aceasta a fost anulată, pentru că era ?o şedinţă convocată pe picior pentru a rezolva unele probleme rămase în suspensie, şi vă rog să citiţi probleme cu ghilimele?, a declarat Cătălin Deaconescu, pentru BBC. Potrivit acestuia, marţi urma să se discute despre ?schimburi de terenuri, atribuiri de terenuri, dare în folosinţă gratuită către diverse asociaţii, fundaţii, şi o mulţime de reglementări de tip PUZ?.

Dar pentru a vedea mai bine ce urma să se discute, iată ORDINEA DE ZI A ULTIMEI ŞEDINŢE A CONSILIULUI GENERAL (pdf), făcută public pe site-ul primăriei Capitalei.

Andrei Bădin scrie pe blogul său că Videanu susţinea un schimb de terenuri între primărie şi o companie al cărei acţionar majoritar este Gigi Becali. Interesul liderului PNG, cunoscut pentru proiectele sale imobiliare din Bucureşti, ar fi astfel uşor de explicat. De cealaltă parte, democrat-liberalii au poliţele lor rămase restante. Suma cheltuită în campania electorală de Vasile Blaga, blocarea proiectelor lui Oprescu şi, mai apoi, convocarea de alegeri anticipate pentru postul de primar general al Capitalei.

Sursă foto: www.evz.ro

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close