Antena 3 CNN Politică Bătălia pentru şefia SRTV, runda a doua: Rapoartele mass-mediei de stat, în dezbaterea Parlamentului

Bătălia pentru şefia SRTV, runda a doua: Rapoartele mass-mediei de stat, în dezbaterea Parlamentului

2 minute de citit Publicat la 10:39 30 Mar 2010 Modificat la 10:39 30 Mar 2010
Bătălia pentru şefia SRTV, runda a doua: Rapoartele mass-mediei de stat, în dezbaterea Parlamentului
Cele două Camere ale Parlamentului se întrunesc,marţi după-amiază în şedinţă comună, pentru a dezbate rapoartele de activitate ale SRTv, SRR, CNA şi Agerpres. Şedinaţa se anunţă tensionată în condiţiile în care PSD, susţinut şi de reprezentanţii PNL nu au nici un interes ca această şedinţă să aibă loc. Dată fiind noua configuraţie polşitică din parlament, raportul SRTV din anul 2008 va fi respins de către membrii actualei majorităţi guvernaemntale, decizie care va duce implicit la debarcarea întregului CA al televiziunii publice, inclusiv a directorului acestei instituţii, fostul social-democrat Alexandru Sassu. Chiar dacă liberalii şi social-democraţii au anunţat că vor fi prezenţi la alocuţiunea care va fi ţinută în debutul plenului reunit de directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este posibil ca scenariul părăsirii şedinţei de către reprezentanţii Opoziţiei să se repete în momentul luării în discuţie a raportului SRTV. Profitând de lipsa de mobilizare a puterii parlamentarii PSD şi PNL au părăsit săptămâna trecută sala de plen, preşedintele de şedinţă Roberat Anastase fiind nevoită atunci să suspende lucrările din lipsă de cvorum.
"În urma aprobării de către Birourile Permanente reunite a unei excepţii la Regulament, prin care domnul director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, va prezenta mâine o informare în Parlamentul României, (...) în jurul orei 12.45 - 12.50 se vor reuni Camerele pentru a asculta discursul domnului director general al FMI şi grupurile parlamentare, conform deciziei Birourilor Permanente reunite, dacă doresc, îşi vor exprima punctele de vedere după ce domnul director (general al FMI - n.r.) va spune ce are de spus în cadrul celor două Camere reunite", a prezentat programul de astăzi al Parlamentului secretarul Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.
El a adăugat că, după discursul directorului general al FMI, Parlamentul va continua şedinţa comună.
"La ora 13.30 va fi o şedinţă a Camelor reunite, care va dura până la epuizarea ordinii de zi. Mâine va fi o ordine de zi extrem de densă şi cu multe dezbateri. Vă reamintesc că sunt introduse pe ordinea de zi raportul CNA, al Agerpres, câteva modificări din comisii sau în grupurile parlamentare cu alte state membre ale Uniunii Interparlamentare, dar şi dezbaterea raportului pe 2008 al SRR şi SRTv", a mai spus Zgonea.
Ordinea de zi de marţi are "aproape" 19 puncte, printre care şi modificarea proiectului de hotărâre privind înfiinţarea Centrului de excelenţă NATO şi raportul de activitate al televiziunii publice.
Dacă raportul televiziunii publice va fi respins, întregul Consiliu de Administraţie al TVR, condus de Alexandru Sassu, va fi înlocuit. Articolul 46, alin. 7 din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRTv prevede că "respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv".
Antena3.ro

×
x close