Antena 3 CNN Politică Băsescu vrea să instaureze dictatura

Băsescu vrea să instaureze dictatura

Băsescu vrea să instaureze dictatura
30 Ian 2007   •   23:25
?Am regretat din momentul în care am acceptat această Alianţă. A fost o căsătorie necesară aderării la Uniunea Europeană. Am spus din 2004 că vom ieşi de la guvernare la 1 ianuarie 2007, şi am făcut-o!?, a declarat preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Invitat în emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3, preşedintele Partidului Conservator a subliniat faptul că ?nu am absolut nimic personal cu Traian Băsescu, dar mă lupt cu toate puterile împotriva dictaturii?. ?Lui Traian Băsescu îi este foarte greu să înţeleagă democraţia. Nu doresc pentru România şi pentru români un regim de dictatură?, a precizat Dan Voiculescu. ?Traian Băsescu a trăit întotdeauna în conflict! Nici ca primar nu a făcut nimic pentru Capitală. Însă, întotdeauna a reuşit să dea vina pe cineva. Are nevoie de o victimizare. Biotopul lui Băsescu este conflictul! Îşi doreşte să transforme România într-o republică prezidenţială, unde el este şeful suprem al tuturor... Ceea ce înseamnă dictatură?, a subliniat preşedintele Partidului Conservator.

Dan Voiculescu este de părere că preşedintele României trebuie să fie mediator, nu să facă jocuri de culise cum face Traian Băsescu. Liderul conservatorilor a adus în discuţie faptul că, la Bruxelles, Traian Băsescu va susţine un discurs despre politica internă a României. ?Nu a convocat la Cotroceni nici măcar o dată partidele parlamentare pentru a se consulta cu ele. Ce va spune la Bruxelles în cuvântarea sa despre politica internă, când el nu s-a consultat cu partidele alese de popor?! Este punctul de vedere al lui Traian Băsescu... de comandant de vapor?, a declarat Voiculescu.

Legat de suspendarea preşedintelui României, Voiculescu a afirmat că este posibil ca totul să fie doar un joc în spatele căruia să se afle chiar Traian Băsescu. ?Este posibil ca totul să fie un joc al preşedintelui Băsescu. El şi-ar dori începerea acestui demers de suspendare?. De asemenea, liderul Partidului Conservator a declarat că în cazul în care ?vom fi convinşi că avem probe serioase şi suficient de importante încât să suspendăm un preşedinte, indiferent de numele său, nu vom ezita să o facem?. ?Traian Băsescu joacă permanent teatru. A juca teatru pe scena politică este una, iar a juca teatru în faţa poporului este alta. Jocul cu poporul nu este admis. Iar el se joacă cu poporul român!?, a adăugat Voiculescu.

Dan Voiculescu a declarat la Antena 3 că juriştii Partidului Conservator se vor întâlni cu cei ai Partidului Social Democrat pentru a analiza textul sesizării pe care PSD o va adresa Curţii Constituţionale. ?Vom semna pentru suspendarea preşedintelui dacă argumentele vor fi solide?, a afirmat Voiculescu. Pe de altă parte, preşedintele conservatorilor crede că Traian Băsescu şi-ar dori să se ajungă la un referendum pentru suspendarea lui. ?Şi-ar dori foarte mult să se ajungă la un referendum popular. Crede că va câştiga! Face o mare greşeală. Consideră că toţi românii sunt marinari, consideră că românii nu înţeleg nimic. Mai devreme sau mai târziu, adevărata faţă a lui Băsescu va fi cunoscută de popor?, a precizat Voiculescu.

În ceea ce priveşte dorinţa Partidului Naţional Liberal de a amâna alegerile europene, preşedintele Partidului Conservator crede că acest lucru ar fi o mare greşeală. ?Amânarea alegerilor europene este o mare greşeală. PNL nu are vlagă, nu are putere. Este ruşinos pentru un partid istoric. Daca doresc amânarea alegerilor înseamnă că le este frică. Contau pe PD, iar acum le este frica!? Însă, pe de altă parte, Dan Voiculescu a declarat că ar susţine un guvern format numai din PNL. ?Vom susţine numai un guvern format din PNL. Nu mai susţinem actualul guvern. Nu susţinem un guvern format din UDMR şi PD?, a subliniat preşedintele Partidului Conservator.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close