În percepţia şefului statului, parlamentarii puterii vor sprijini măsurile guvernamentale deoarece sunt luate pentru apărarea interesului şi suveranităţii naţionale. Preşedintele a mai abordat cu parlamentarii prezenţi la discuţie şi problema numirilor în teriroriu şi a implementării legislaţiei aflate în vigoare.
"În primul rând am considerat că am obligaţia ca, împreună cu premierul şi ministrul de Finanţe, să explicam grupurilor parlamentare care susţin guvernul acordul cu FMI, UE şi Banca Mondială. Am ţinut să fac câteva remarci legate de modul în care se fac numirile în teriroriu şi de cum alianţa implementează legislaţia în vigoare. Percepţia mea este că va fi susţinere pentru acest program pentru că este în interesul naţional", a declarat Traian Băsescu.
Şeful statului consideră că situaţia din România este mai puţin gravă decât cea din alte state aflate în zona euro şi că nu trebuie să cedăm din suveranitate pentru a ne achita datoriile.
"Dacă suntem corecţi, România este departe de a fi în categoria ţărilor care sunt în cea mai mare dificultate. Sunt alte ţări din zona euro în situaţii mult mai dificile (...) Consider că acest program este un program care să ne menţină suveranitatea. Am observat că statele care au ajuns în mare dificultate financiară cedează foarte mult din suveranitate pentru a-şi plăti datoriile" a declarat, după întâlnirea cu parlamentarii coaliţiei, preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele a mai precizat că a prezentat parlamentarilor situaţia actualului buget, fondurile şi destionaţia lor. "Apreciez esenţială transpertenţa acordurilor pe care le avem cu FMI cu UE şi cu Banca Mondială. În acest sens am lăsat exemplare ale acestor documente să fie multiplicate şi distribuite şi informaţii cu privire la situaţia bugetului. Puţini ştiau că 26% se duce pe sistemul social, 27% se duce pe salariile din sectorul bugetar, dar foarte puţini ştiau că din bugetul de stat se plătesc 10 miliarde de euro datorii şi dobânzi făcute în perioada 2007-2008", a arătat şeful statului.
Antena3.ro