Antena 3 CNN Politică Băsescu: PNL rămâne şantajabil de PSD

Băsescu: PNL rămâne şantajabil de PSD

Băsescu: PNL rămâne şantajabil de PSD
08 Iun 2007   •   18:51

După ce toată dimineaţa s-a consultat cu partidele parlamentare, mai puţin PRM, care a declinat invitaţia de a veni la Cotroceni, şeful statului şi-a prezentat concluziile la finalul discuţiilor. Traian Băsescu este îngrijorat de funcţionarea Guvernului. În opinia sa, Executivul, o instituţie esenţială, nu funcţionează sau funcţionează foarte prost. El a dat şi exemple: Guvernul nu a acţionat la timp la fenomenul secetei, nu a făcut nimic pentru a remedia situaţia din sănătate unde mor oamenii în spitale din lipsa de medicamente sau asistenţă, este incapabil să contribuie la absorbţia fondurilor europene, este incoerent în politica externă prin declaraţii ale miniştrilor care "ne pun în situaţii ridicole".

Preşedintele crede că Guvernul nu îndeplineşte condiţiile esenţiale pentru un executiv democratic: nu e eficient şi are o legitimitate îndoielnică, pentru că are susţinere parlamentară netransparentă.

Băsescu a precizat că a propus partidelor refacerea alianţei care a câştigat alegerile din 2004 şi alcătuirea unui nou Executiv: PNL-PD-PLD. Concluziile lui Traian Băsescu după consultări:
?PSD preferă să rămână netransparent la guvernare şi să şantajeze premierul şi Guvernul?.
?PNL nu a acceptat şansa pe care i-am dat-o şi preferă să rămână şantajabil şi sub controlul domnilor Patriciu, Fenechiu, Hrebenciuc?
? PC, UDMR şi minorităţile au manifestat bunăvoinţă în găsirea unei soluţii, dar potenţialul lor de vot este mic, decizia este în primul rând la PNL şi PSD?.
?PD şi PLD sunt cele care susţin propunerea mea?.
În final, şeful statului a subliniat că crede că soluţia propusă de el ?mai are un susţinător de mare proporţii electoratul?.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close