Antena 3 CNN Politică Băsescu: pentru mine există doar europarlamentari români (VIDEO)

Băsescu: pentru mine există doar europarlamentari români (VIDEO)

Băsescu: pentru mine există doar europarlamentari români <font color=red>(VIDEO)</font>
30 Noi 2007   •   07:34

Biroul Electoral Central a înmânat, vineri, mandatele pentru Parlamentul European celor 35 de europarlamantari care vor reprezenta România. Prezent la eveniment, preşedintele Băsescu a mulţumit partidelor pentru spiritul de fairplay în care s-a desfăşurat campania. Şeful statului a spus că luna noiembrie este importantă şi plină de semnificaţii pentru Parlamentul român. Lista cu primii europarlamentari va rămâne în istorie. ?Indiferent de răutăţile publice ale candidaţilor, acesta este primul act major al României în UE. Misiunea acestora este de a armoniza interesul Europei cu interesul naţional. Va fi un mandat scurt, dar extrem de important şi plin de semnificaţie?, a spus Traian Băsescu.

BĂSESCU: PENTRU MINE EXISTĂ DOAR EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarii români trebuie să găsească formula de prezentare a poziţiei României în PE, crede şeful statului. Acesta a reînnoit propunerea de a realiza un parteneriat cu Preşedinţia pe probleme de politică europeană şi externă. ?Pentru mine nu există europarlamentari PD, PSD, PNL, UDMR sau independenţi, pentru mine există doar europarlamentari români?, a încheiat Băsescu.

Ceremonia nu a fost lipsită de un incident hilar, preşedintele BEC, Gheorghe Florea, prezentându-l pe Theodor Stolojan, viitorul europarlamentar PLD, ca fiind de la Partidul Naţional Liberal.

Europarlamentarii aleşi vor trebui să mai fie validaţi şi de instituţia europeană. Cinci partide şi candidatul independent Laszlo Tokes au obţinut mandate de europarlamentari în urma centralizării de către BEC a rezultatelor finale ale alegerilor din 25 noiembrie. Partidele care ne vor reprezenta în Parlamentul European sunt PD, cu 13 europarlamentari, PSD cu 10, PNL cu 6, PLD cu 3 şi UDMR doi europarlamentari.

Citiţi LISTA CELOR 35 DE EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close