Antena 3 CNN Politică Băsescu nu se opune venirii lui Cioroianu la MAE

Băsescu nu se opune venirii lui Cioroianu la MAE

Băsescu nu se opune venirii lui Cioroianu la MAE
26 Feb 2007   •   23:14

Preşedintele Traian Băsescu a avut o discuţie cu Adrian Cioroianu, propus de PNL pentru funcţia de ministru de externe. Şeful statului l-a invitat pe Cioroianu la Cotroceni, înainte de a pleca în Egipt. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Adrian Cioroianu, la emisiunea ?Zig Zag? de la Antena 3. ?Am avut o discuţie cu Traian Băsescu în cursul acestei săptămâni. Nu pot da detalii, e genul de discuţie în care cred că am lămurit anumite lucruri sau cel puţin mie mi-au fost mai clare. A spus că are nevoie de un timp de gândire?, a declarat liberalul.

Vicepreşedintele PNL este convins că întârzierea unui răspuns în ceea ce-l priveşte are drept cauză agitaţia de pe scena politică. ?Este că evident că această decizie face parte dintr-un context politic ce ţine în principal de politica internă. Poate şi ce s-a întîmplat cu Ungureanu poate i-a lăsat un gust amar?.

Adrian Cioroianu crede însă că tăcerea preşedintelui în privinţa acceptării sale ca ministru de externe i-ar putea afecta imaginea. ?Poate să-mi creeze dificultăţi impresia pe care unii ar putea-o specula, că nu aş fi capabil să conduc anumite linii de politică internă?.

Acum o săptămână, liberalii l-au propus pe Adrian Cioroianu în funcţia de ministru de externe, în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu, care şi-a dat demisia în urma scandalului celor doi români reţinuţi în Irak, despre care premierul nu a fost informat, însă preşedintele era la curent cu evoluţia cazului.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close