Antena 3 CNN Politică Băsescu nu a comentat anunţul lui Geoană ca să nu se amestece în "declaraţii cu şefii de partide"

Băsescu nu a comentat anunţul lui Geoană ca să nu se amestece în "declaraţii cu şefii de partide"

Băsescu nu a comentat anunţul lui Geoană ca să nu se amestece în "declaraţii cu şefii de partide"
08 Iun 2009   •   03:30

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să comenteze duminică seara, la sediul de campanie al fiicei sale, anunţul lui Mircea Geoană privind renunţarea la participarea la CSAT, argumentând că nu se "amestecă în declaraţii" cu şefii de partide şi că este suficient timp pentru reacţii.

"Vreţi să mă amestec în declaraţii cu şefii de partide? Acum avem timp. Mâine, poimâine...", a spus şeful statului după ce ziariştii i-au atras atenţia că a promis că, după ora 21:00, va răspunde declaraţiilor lui Mircea Geoană.

Administraţia Prezidenţială anunţa printr-un comunicat, după ce Mircea Geoană a spus că renunţă la funcţia din CSAT, că instituţia va avea o reacţie "după terminarea procesului electoral aflat în curs la această oră".

Preşedintele PSD a anunţat duminică, în ziua scrutinului pentru PE, că refuză să legitimeze prin participarea la şedinţele CSAT "acţiunile interne şi internaţionale prin care preşedintele Traian Băsescu utilizează statul român, Armata română şi diplomaţia română pentru a obţine beneficii politice şi avantaje pentru partidul său".

Liderii PSD şi PDL au stabilit la parafarea Parteneriatului pentru România, la solicitarea lui Mircea Geoană, ca preşedintele Senatului, funcţie pe care o ocupă liderul PSD, să devină vicepreşedinte CSAT. Guvernul a elaborat în acest sens o Ordonanţă de Urgenţă, care a fost votată recent de Parlament, fiind în prezent contestată la Curtea Constituţională de liberali. CCR urmează să se pronunţe asupra sesizării PNL la 17 iunie.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close