Antena 3 CNN Politică Băsescu: modificarea legii ministeriale are legătură cu trocul PNL-PSD

Băsescu: modificarea legii ministeriale are legătură cu trocul PNL-PSD

Băsescu: modificarea legii ministeriale are legătură cu trocul PNL-PSD
05 Oct 2007   •   21:32

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut la Palatul Cotroceni o declaraţie de presă legată de modificările aduse de Guvern legii răspunderii ministeriale. Ordonanţa de Urgenţă a blocat activitatea Comisiei Speciale de la Cotroceni şi este un abuz de putere, susţine şeful statului. Guvernul lucrează împotriva interesului public şi a profitat de agitaţia produsă în jurul moţiunii de cenzură pentru a schimba legea ministerială, crede acesta. Magistraţii nu mai au acces la continuarea anchetelor. Preşedintele Băsescu l-a acuzat pe ministrul Justiţiei Tudor Chiuariu că se află în conflict de interese flagrant pentru că unul dintre dosarele cercetate de Comisia specială este al lui. Chiuariu a emis o ordonanţă care blochează propriul dosar şi pe cele ale colegilor săi din Guvern, spune Băsescu.

Actualul Guvern schimbă regulile în funcţie de interesele de grup. Acelaşi lucru s-a întâmplat când alegerile europarlamentare au fost amânate, crede şeful statului. Ordonanţa de Urgenţă a fost emisă chiar înainte de momentul în care Comisia urma să-şi dea avizul pentru începerea urmării a miniştrilor Chiuariu şi Păcuraru, a precizat Traian Băsescu. Astfel, Guvernul a blocat justiţia. Băsescu spune că O.U. ar avea legătură cu trocul PNL-PSD. ?Emitenţii acestei O.U şi-au imaginat că au suspendat şi articolul din Constituţie prin care preşedintele îşi poate da avizul pentru urmărirea unui ministru?, a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele a cerut politicienilor şi premierului Tăriceanu să reaşeze Guvernul pe un făgaş normal, în ordine democratică, a majorităţii de 50 plus 1. Cele 150 de voturi primite de Guvern la votul moţiunii arată că Executivul nu este susţinut. Lupta împotriva corupţiei trebuie continuată iar justiţia nu trebuie subjugată politic, a mai spus şeful statului.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu replicat vineri, că preşedintele Traian Băsescu este supărat ?că i s-a luat jucăria de suspendat miniştri liberali?.

Ministrul Justiţiei a spus că nu poate fi în conflict de interese pentru că interesul său ar fi fost să fie evaluat de o comisie în care el numea trei membri din cinci, adică majoritatea. ?Schimbând această regulă şi instituind o comisie imparţială, numită de un organism independent de Guvern, CSM, eu am acţionat împotriva interesului meu personal?, a explicat Chiuariu.

ORDONANŢA DE URGENŢĂ EMISĂ DE GUVERN ESTE UN ABUZ
ORDONANŢA ESTE UN TROC PNL-PSD

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close