Antena 3 CNN Politică Băsescu lasă petrecerile câmpeneşti pentru schiturile de pe Muntele Athos

Băsescu lasă petrecerile câmpeneşti pentru schiturile de pe Muntele Athos

Băsescu lasă petrecerile câmpeneşti pentru schiturile de pe Muntele Athos
26 Mai 2009   •   13:12

Preşedintele Traian Băsescu spune la revedere pentru o scurtă perioadă sărbătorilor câmpeneşti şi băilor de mulţime pentru se ocupa de partea spirituală. Şeful statului se va deplasa miercuri în Grecia, în cadrul unei vizite de două zile făcută la invitaţia omologului său elen, Karolos Papoulias. Programul va include vizitarea schiturilor româneşti de pe Muntele Athos şi participarea la o serie de slujbe religioase.
Programul vizitei preşedintelui României cuprinde convorbiri oficiale între cei doi şefi de stat, precum şi întrevederi cu primul ministru al Republicii Elene, Constantinos Karamanlis, şi cu preşedintele Parlamentului Elen, Dimitris Sioufas, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.
Preşedintele Traian Băsescu va participa, în prima zi a vizitei în Grecia, la un forum economic organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Atena, şi se va întâlni cu membri ai comunităţii româneşti din Republica Elenă.
În cea de-a doua zi a vizitei de stat, Băsescu se va deplasa la Muntele Athos, unde va avea întrevederi cu membrii Kinotitei - organism de conducere al Muntelui Athos format din reprezentanţii celor 20 de mănăstiri - şi cu reprezentanţii celor două schituri româneşti, Schitul Sfântul Ioan Botezătorul-Prodromu şi Schitul Sfântul Dumitru-Lacu, şi va participa la slujbe religioase oficiate de mănăstirea Marea Lavră şi de Schitul românesc Sfântul Ioan Botezătorul.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close