Antena 3 CNN Politică Băsescu intră pe sticlă pe spaţiul PD

Băsescu intră pe sticlă pe spaţiul PD

Băsescu intră pe sticlă pe spaţiul PD
25 Apr 2007   •   23:12

Timpii de antenă în cadrul campaniei pentru referendum vor respecta algoritmul politic parlamentar. Astfel, preşedintele suspendat se va putea adresa, în emisiunile specifice dedicate partidelor de către posturile publice, doar pe timpii cedaţi de un partid sau altul, a stabilit Comisia specială a Parlamentului. Cel mai posibil, preşedintele Băsescu va beneficia de spaţii cedate de Partidul Democrat. Preşedintele Comisiei parlamentare pentru monitorizarea alocării timpilor de antenă este Adrian Păunescu.

Adrian Păunescu aprobă cine intră pe sticlă

Senatorul social-democrat Adrian Păunescu a fost ales de majoritatea membrilor Comisiei parlamentare pentru monitorizarea alocării timpilor de antenă în funcţia de preşedinte al acestei structuri parlamentare. În acelaşi timp, membrii comisiei au aprobat şi structura de conducere a acesteia, formată dintr-un preşedinte, şase vicepreşedinţi şi doi secretari. Comisia este alcătuită din 19 persoane. Deputaţii şi senatorii au respins propunerea democratului Valentin Iliescu, care l-a propus pentru funcţia de preşedinte al comisiei pe şeful Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ralu Filip, care, ulterior, a devenit unul dintre vicepreşedinţii comisiei.

În ceea ce priveşte ceilalţi cinci vicepreşedinţi, s-a luat hotărârea ca aceştia să fie numiţi de partide. Astfel, PNL l-a numit pe deputatul Emilian Frâncu, PRM - pe Mihai Ungheanu, UDMR - pe Kelemen Hunor şi PC - pe Ioana Iova-Popescu. Reprezentanţii PD au renunţat la postul de vicepreşedinte care li se cuvenea în favoarea Marilenei Constantinescu - reprezentantul preşedintelui suspendat Traian Băsescu. În funcţia de secretari ai comisiei au fost numiţi Valentin Iliescu şi Rodica Nassar (PSD).

Rompres

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close