Antena 3 CNN Politică Băsescu îl lasă din braţe pe ginerele penal Radu Pricop, dar o apără pe Udrea

Băsescu îl lasă din braţe pe ginerele penal Radu Pricop, dar o apără pe Udrea

rpciop.jpg
Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Apr 2015   •   22:14

Traian Băsescu acuză lipsa de independenţă a justiţiei doar în cazul protejatei sale, Elena Udrea, nu şi în cazul ginerelui, Radu Pricop.

Întrebat ce părere are despre dosarul în care Pricop are interdicţie de a părăsi ţara, Traian Băsescu a răspuns cu jumătate de gură că justiţia funcţionează. Soţul Ioanei Băsescu a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de complicitate la şantaj

 
În timpul mandatului de preşedinte, Traian Băsescu s-a lăudat frecvent cu independenţa justiţiei şi a susţinut mereu că procurorii îşi fac treaba. Situaţia s-a schimbat însă în momentul în care au curs pe bandă rulantă dosarele penale ale protejaţilor lui.

Cele mai vehemente atacuri la adresa procurorilor au venit atunci când Elena Udrea a fost pusă sub acuzare în dosarele "Microsoft" şi "Gala Bute". Fostul şef al statului a acuzat chiar că dosarele protejatei sale ar fi fabricate.
 
Băsescu nu a avut aceeaşi atitudine şi atunci când ginerele lui, Radu Pricop, a fost pus sub control judiciar în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte moldovean.
 
Radu Pricop e urmărit penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care Sergiu Lucinschi este acuzat că a constrâns un om de afaceri să îi dea patru milioane de euro
 
Pricop e acuzat că, în calitate de avocat, a redactat soluţii nelegale astfel încât cei 4 milioane de euro să pară de fapt o datorie. 
 
În acelaşi dosar, este cercetat tot sub control judiciar şi Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, iar ofiţerul DIICOT Constantin Comăneanu a fost arestat preventiv.  

×
Subiecte în articol: Radu Pricop
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close