Antena 3 CNN Politică Băsescu ia mai multe voturi ca în 2004

Băsescu ia mai multe voturi ca în 2004

Băsescu ia mai multe voturi ca în 2004
11 Mai 2007   •   23:08

Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, s-a declarat convins de faptul că Traian Băsescu va câştiga la referendum cu mai multe voturi decât în 2004. Voturile pe care le va primi vor însemna o adevărată legitimitate care, cel puţin sub aspect moral, va pune în dificultate Parlamentul. Din această perspectivă, votul trebuie privit ca unul împotriva Parlamentului, atrage atenţia Videanu.

A. Videanu: modificarea Constituţiei, o urgenţă
În opinia preşedintelui executiv al democraţilor, urgenţele perioadei imediat următoare datei de 20 mai sunt modificarea Constituţiei şi un calendar al alegerilor anticipate, ?pentru că nu poţi merge cu un Paralment a cărui credibilitate e ştirbită?. Videanu vorbeşte şi despre o disponibilitate din partea liderilor politici de a se aşeza la discuţii. ?Băsescu este omul care în faţa argumentelor bine susţinute cedează?, a mai precizat Videanu.

C. Diaconescu: dacă Băsescu câştigă, nu se schimbă nimic
De cu totul altă părere este vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, care susţine că indiferent de voturile primite, nimic nu îi va da dreptul lui Traian Băsescu să încalce Constituţia. În ipoteza că Traian Băsescu va fi câştigător la referendum, probabil că nu se va întâmpla nimic.

C. Diaconescu: ar trebui să reformăm clasa politică
Ba, dacă nu doreşte să aplice legea, România se mai poate scufunda mult timp de acum încolo şi nu va veni nimeni să ne salveze, este de părere Diaconescu. Dacă însă Traian Băsescu nu va mai fi ales, atunci acesta este momentul în care trebuie ?să ne gândim la schimbarea clasei politice?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close