Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu aruncă bomba și o contrazice pe Elena Udrea: I-am spus să nu candideze!

Traian Băsescu aruncă bomba și o contrazice pe Elena Udrea: I-am spus să nu candideze!

nume-de-cod-pentru-penalii-din-interceptarile-procurorilor-udrea-si-basescu-in-stenograme-doamna-si-304643.jpg
Foto: Agerpres
06 Oct 2016   •   20:34

Traian Băsescu a descris-o pe Elena Udrea drept o femeie singură, care își caută liniștea, precizând că a sfătuit-o să nu candideze la alegerile parlamentare din decembrie, potrivit unui fragment dintr-o emisiune televizată, difuzat la ”Subiectiv”, de la Antena 3.

”Am prevenit-o că își asumă riscuri suplimentare dacă va candida. Ultima mea recomandare a fost nu candida! E decizia ei, e majoră și nu pot să îi schimb eu decizia. Dar, ca un bun prieten, i-am spus să nu candideze”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă s-a supărat pe ea pentru că nu l-a ascultat, Băsescu a răspuns negativ şi a precizat că Udrea "este o femeie foarte independentă".

"O înţeleg foarte bine, este o femeie singură, are greutăţi greu de dus de unul singur", a spus Băsescu. El a continuat spunând că Udrea are "greutăţi" cu Parchetul şi a găsit "orientarea către biserică şi politică", care se potrivesc. "Sunt singurele refugii unde îşi caută liniştea şi să fie utilă", a precizat fostul preşedinte.

Astfel, Traian Băsescu o contrazice pe fosta șefă PMP, care miercuri anunța că va candida ca independent la alegerile parlamentare din luna decembrie și că nu s-a sfătuit cu Traian Băsescu în această chestiune.

"Cred că, în logica a ceea ce am făcut eu ca om politic, cu bune şi cu rele, am obligaţia să candidez la aceste alegeri. Voi candida ca independent la alegerile din decembrie. Sunt un om politic care îmi asum tot ce am făcut, am vorbit întotdeauna şi despre lucrurile ascunse care se întâmplă cu clasa politică, am vorbit şi despre finanţarea partidelor, despre relaţia obscură dintre partide şi mediul de afaceri. Nimeni nu a vrut să asculte ani de zile. Acum se prefac cu toţii că nu au ştiut, alţii îşi pun ipocriţi mâna la ochi. Cred că este nevoie de oameni politici, într-o clasă politică timorată, slabă, cum nu a fost niciodată, care să aibă curajul să spună adevărul şi să aibă curajul să lupte, după decembrie 2016, ca România să nu încapă pe mâna acestui sistem. (...) Nu vreau să fac rău Partidului Mişcarea Populară, nu vreau să afectez în niciun fel competiţia electorală în care partidul intră şi, ca urmare, am ales să candidez ca independent. În zilele următoare, voi prezenta propunerile legislative", a declarat Elena Udrea.

 

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close