Antena 3 CNN Politică Băsescu, către EBA: ?Fata tatii, dacă vei candida pe lista PDL, va fi numit ?partidul succesuri?

Băsescu, către EBA: ?Fata tatii, dacă vei candida pe lista PDL, va fi numit ?partidul succesuri?

Băsescu, către EBA: ?Fata tatii, dacă vei candida pe lista PDL, va fi numit ?partidul succesuri?
17 Iun 2009   •   10:37

Mezina preşedintelui Traian Băsescu a fost convinsă de tatăl său să nu candideze pe lista PDL pentru a nu aduce acestui partid deficite de imagine prin lipirea etichtei de ?partidul succesuri?. Băsescu a a recunoscut marţi seară în cadrul unei emisiuni televizate că tot el s-a pus de-a curmezişul dorinţei fiicei sale de a candida la algrile locale şi parlamentare, atrăgându-i atenţia că "nu poţi să cobori de pe podium în Parlament".
Preşedintele s-a declarat, marţi, la B1TV, surprins de apetitul pentru politică a fiicei sale mai mici. "Eu ambelor fete le-am spus "Fetele tatii, vedeţi cum e în politică: se aruncă cu vorbe urâte, se minte, te murdăreşte oricine, vreţi aşa ceva?" Cea mare n-a vrut, n-a acceptat tipul ăsta de viaţă şi de carieră. Cea mică a vrut, a vrut cu o tărie care pe mine m-a surprins, m-a şocat, dacă vreţi? a spus şeful statului.
Preşedintele a susţinut însă că a convins-o pe Elena Băsescu să nu-şi facă botezul politic candidând la locale sau parlamentare. "Am intervenit la un moment dat - şi sunt lucruri cunoscute cel puţin la nivelul conducerii PDL. Eu nu am lăsat-o, am convins-o să nu candideze la alegerile locale, când a vrut să candideze. Am convins-o să nu candideze la alegerile legislative, sigur, aducând argumente de genul "fata tatii, nu poţi să cobori de pe podium în Consiliul General al Municipiului Bucureşti sau în Parlamentul României" ", a spus Băsescu.
El a spus că nu s-a bucurat deloc, nici măcar ca tată de intenţia fiicei sale de a intra în cursa pentru europarlamentare. Cît despre decizia Elenei Băsescu de a candida ca independentă, Băsescu a recunoscut că el i-a recomandat să nu candideze pe lista PDL pentru a nu aduce deservicii acestei formaţiuni politice.
?Mie mi-a fost foarte jenă de ce se putea întâmpla foştilor mei colegi şi exact în aceşti termeni am avut discuţia cu ea într-o seară, înainte de definitivarea listelor PDL. Am rugat-o: "Fata tatii, o să te trezeşti că din cauza ta, în toată campania, o să i se spună acestui partid partidul succesuri". Am sesizat că a durut-o foarte tare şi zic "Tu nu-ţi poţi asuma responsabilitatea să creezi o mare problemă acestui partid, care probabil din bun simţ nu-ţi spune nu. Sigur, ai cadrul legal întrunit, că te-a desemnat organizaţia de tineret şi eu ştiu foarte bine statulul PDL şi modul de aşezare pe liste". A fost o discuţie lungă, şi până la urmă a spus "Tată, uite, bine, nu candidez, eu voi candida independentă", zic "Fata tatii, decât pe listele PDL, e o soluţie în care nu o să ia conştiinţa împacată că ai făcut rău partidului despre care susţii că ai crescut în el, de la 12 ani lipeai afişe pentru mine la Vaslui" ", a spus preşedintele.

Atac dur la adresa lui Sorin Ovidiu Vântu

Tot în cadrul emisiunii televizate, Traian Băsescu l-a atacat pe Sorin Ovidiu Vântu. Preşedintele susţine că omul de afaceri ar fi obţinut aproape 60 de milioane de euro din rambursarea ilegală de TVA, bani pe care i-ar fi folosit mai apoi la finanţarea trustului de presă pe care îl patronează.

?Dl Vântu, pe ultima sută a Guvernării Tăriceanu, a reuşit să tragă un tun de vreo 60 milioane de euro, dar să sperăm că instituţiile statului o vor dovedi,vor recupera banii?, spus Traian Băsescu.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close