Antena 3 CNN Politică Băsescu ar putea renunţa la referendum

Băsescu ar putea renunţa la referendum

Băsescu ar putea renunţa la referendum
07 Mar 2007   •   15:33

Final de consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema votului uninominal. Miercuri, în ultima zi, au discutat cu şeful statului liberalii, conservatorii şi reprezentantanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. La finalul discuţiilor, preşedintele a făcut câteva precizări. Traian Băsescu a constatat că toate partidele parlamentare îşi asumă responsabilitatea introducerii votului uninominal şi adoptarea unei legi în această sesiune parlamentară. În consecinţă, la sfârşitul lunii martie, şeful statului va evalua dacă evoluţiile în comisia pentru cod electoral şi va invita din nou partidele pentru discuţii. Băsescu spune că dacă va constata că lucrurile nu sunt în graficul care să dea certitidinea că legea va fi gata până la sfârşitul sesiunii parlamentare ?cu certitudine voi declanşa referendumul?, însă speră că se va evita această situaţie. ?Aceste consultări nu mă fac să renunţ la organizarea unui referendum, dar creditez partidele că vor realiza noua lege electorală la timp?, a subliniat preşedintele.

Pe de altă parte, Traian Băsescu s-a declarat mulţumit de faptul că toate partidele au soluţii pentru ca minorităţile să fie reprezentate în aceeaşi măsură ca acum în Parlament. Special pentru UDMR, Băsescu a făcut o menţiune: ?problema lor este să îşi conserve reprezentanţii la nivelul electoratului. Legea va avea un capitol destinat modului de reprezentare a minorităţilor?.

Şeful statului a subliniat unul din avantajele votului uninominal. ?Riscurile de a avea în Parlament oameni care înainte de 1989 au făcut lucruri reprobabile sunt mult mai mici?, crede preşedintele.

Bogdana Boga

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close