Antena 3 CNN Politică Băsescu: Antonescu se vrea preşedinte, dar are o problemă de cunoaştere a instituţiilor, a CSM

Băsescu: Antonescu se vrea preşedinte, dar are o problemă de cunoaştere a instituţiilor, a CSM

Băsescu: Antonescu se vrea preşedinte, dar are o problemă de cunoaştere a instituţiilor, a CSM
10 Noi 2009   •   15:21

Liderul PNL Crin Antonescvu vrea să fie preşedintele României, dar "are o problemă de cunoaştere a instituţiilor", CSM nefiind instituţia la care să se facă sesizări legate de constituţionalitate, a declarat marţi preşedintele Traian Băsescu, criticând demersul făcut la CSM de contracandidatul său la prezidenţiale.
"CSM nu este instituţia la care să se facă sesizări legate de constiotuţionalitate. Vrea să fie preşedintele României, dar are o problemă de cunoaştere a instituţiilor. CSM nu judecă, nu poate da verdicte. Eu sunt parte a CSM, deci vă pot spune exact ce poate să facă", a afirmat Traian Băsescu, referindu-se la sesizarea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, către CSM, prin care acesta cere sesizarea CCR asupra conflictului dintre Parlament şi preşedinte.
Şeful statului a mai spus că PNL, PSD şi chiar UDMR "ar putea să dărâme criza, decât să tot dărâme guverne".
Liderul PNL Crin Antonescu a transmis, marţi, o scrisoare preşedintelui CSM, în care îi solicită sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu existenţa unui conflict juridic, de natură constituţională, între preşedintele ţării şi Parlament, cu privire la procedura de învestitură a Guvernului.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close